Egyéb kategória

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Minden nap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

vous - 2016.10.05.
Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Mióta a NASA egyre jobban fejlődik, a világűr valahogy nem is tűnik olyan távolinak. Hiszen most már egyetlen kattintással körbenézhettek a Plútó felszínén, vagy bepillanthattok az asztronauták nem éppen hétköznapi életébe. De még így is több a kérdés, mint a válasz, most pedig egy csillag, a KIC8462852 (egyszerű és könnyen megjegyezhető név, nem?) zavarta össze a csillagászat kutatóit.

A Bustle szerint az egész még tavaly kezdődött, amikor felfedezték, hogy a csillag furcsán viselkedik, hiszen fokozatosan kezdi elveszíteni a fényét. Ez viszont egyáltalán nem jellemző erre a típusú égitestre, a helyzetet pedig csak még különösebbé teszi az, hogy nagyon gyorsan zajlik ez a folyamat. Túlságosan is gyorsan. Hiába vizsgálják kutatók az esetet, egyelőre senki sem tudja megmagyarázni, mi állhat a háttérben, hiszen még sosem láttak ehhez hasonlót a világűrben!

csillagjegy betegség

Őszi csillaghullás: a héten érkezik a Drakonida-meteorzápor

Lehet valami varázslatosabb az augusztusi csillaghullásnál? Igen, az októberi csillaghullás! Általában ekkor érkezik ugyanis a Drakonida-meteorzápor, ami még látványosabb lehet, mint a nyári meteorzáporok.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Persze teóriák azért így is születtek. Az egyik feltevés szerint például porfelhők vagy más égitestek haladhatnak át a csillag előtt, amitől nehezebben láthatjuk a ragyogását. Noha ez megmagyarázná az átmeneti halványulást, azt már nem indokolja, hogy évekre visszamenőleg mi állhat a háttérben.

Nektek van ötletetek a különös jelenségre?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.