Egyéb kategória

„És tudsz jobb kézzel írni?” – a leghülyébb kérdések, amiket balkezesként megkapunk

A világon kétféle ember létezik. Balkezes meg jobbkezes. Az én esetemben pedig kétbalkezes. Ha valaki jobbkezes, az szinte fel se tűnik senkinek. Ellenkező esetben viszont temérdek kérdést zúdítanak ránk, ha a bal kezünkbe fogjuk például a tollat.

vous - 2016.10.06.
„És tudsz jobb kézzel írni?” – a leghülyébb kérdések, amiket balkezesként megkapunk

Kiskoromtól kezdve mindent a bal kezembe fogok. Ez velem született, a szüleim sosem próbálták rámerőltetni, hogy inkább jobbkezes legyek. Nem is menne, hiszen kétbalkezesnek születtem. Nem tudok ellene semmit se tenni. 

A szűk kis környezetem már teljesen megszokta, hogy mindent a bal kezemmel csinálok. Azonban amikor új helyre kerülök, vagy vadidegenek között kell valamit kézzel írnom, akkor egyből jönnek a csodálkozó pillantások.

Szemezgettem az életemből pár szösszenetet, amit azok fognak igazán megérteni, akik szintén balkezesek.

Komolyan, te balkezes vagy? Milyen érzés?

Milyen érzés jobbkezesnek lenni? Hülye kérdésre hülye választ kapsz… ennyi!

Objektum doboz

Tényleg kreatívabbak a balkezesek?

Hát, nálad biztosan, mert nem kérdeznek ilyeneket. Miért lennék kreatívabb attól, hogy a másik kezembe fogom a tollam?

Objektum doboz

És mindent bal kézzel csinálsz?

Nem, a bal lábammal szoktam az evőeszközöket fogni. Még jó hogy mindent a bal kezemmel csinálok!!!

Objektum doboz

És jobb kézzel tudsz írni?

Miért, te tudsz bal kézzel? Szerintem azok a különleges emberek, akik mindkét kezükkel tudnak szépen írni. Nekem még ballal se megy mindig szépen.

Objektum doboz

Könyörgök: ezeket a mondatok ne süssétek el, ha balkezes emberrel találkoztok, higgyétek el, hallottuk már őket milliószor! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.