Egyéb kategória

Ez az oka annak, hogy György herceg mindig rövidnadrágot visel

Ugye nektek is feltűnt, hogy a kis György herceg állandóan rövidnadrágot visel? Legyen szó családi fotókról, nyilvános eseményről vagy épp a kanadai látogatásukról. De vajon mi állhat ennek a hátterében?

vous - 2016.10.05.
Ez az oka annak, hogy György herceg mindig rövidnadrágot visel

Talán ez most a menő? Nem. Legalábbis az etikettszakértő, William Hanson szerint ennek semmi köze a divathoz, hanem egy királyi és főúri hagyomány állhat a rövidnadrág-mánia hátterében – írja a HELLO! magazin.

Ez egy nagyon angol dolog, hogy egy kisfiúra rövidnadrágot adjunk. A hosszú nadrág az etikett szerint idősebb fiúknak és a férfiaknak való, míg a rövidnadrág a kisfiúkon egy jelzés arra, hogy milyen osztályba tartozol Angliában.

Hozzáteszi, hogy bár az idők változnak, egy hosszú nadrág egy kisfiún középosztálybeli. A királyi család pedig valószínűleg véletlenül sem szeretné, ha középosztálybelinek tekintenék őket. De nem csak György herceg, Vilmos és Harry herceg is folyamatosan rövidnadrágot viseltek, amíg nem lettek elég idősek a hosszú nadrághoz. A szakértő elmondta, hogy egy fiú nagyjából 8 éves kora körül „érik meg arra”, hogy hosszú nadrágot viseljen a hagyományok szerint.

Forrás:
Don MacKinnon / AFP
Ajánlott cikkek