Minden kezdet nehéz, nincsen ez másképp a főzésnél sem. Mivel senki nem úgy született, hogy minden konyhai fortélyt és praktikát kiráz a kisujjából, az első néhány próbálkozás legtöbbször kudarcosan indul, de ez senkinek ne szegje a kedvét – a leggyakoribb hibák egy kis odafigyeléssel elkerülhetők, és néhány apróság betartásával bárki igazi konyhatündérré válhat.
Minden alapanyagot a hűtőben tárolunk
Van néhány zöldség és gyümölcs, amelyeket, bármilyen meglepő is, jobb, ha inkább szobahőmérsékleten tárolunk – ilyen többek között a paradicsom és az avokádó. Hűtőben tárolva ugyanis sokkal kevesebb ideig maradnak frissek, mint nem hűtött társaik.
Nem kóstoljuk meg az ételt főzés közben
Persze nem arról van szó, hogy a főzés végére már csak üres edényeknek kell maradniuk, de mindenképp érdemes belekóstolni abba, amit készítünk – így nagyon egyszerűen elkerülhetjük azt, hogy túl- vagy éppen alulfűszerezzük az ételt. Vendégeink hálásak lesznek érte!
A cikk még nem ért véget, a többi tipikus hibáért kattintsatok IDE!