Egyéb kategória

A legnagyobb hibák, amiket minden kezdő elkövet a konyhában

Minden kezdet nehéz, nincsen ez másképp a főzésnél sem. Mivel senki nem úgy született, hogy minden konyhai fortélyt és praktikát kiráz a kisujjából, az első néhány próbálkozás legtöbbször kudarcosan indul, de ez senkinek ne szegje a kedvét – a leggyakoribb hibák egy kis odafigyeléssel elkerülhetők, és néhány apróság betartásával bárki igazi konyhatündérré válhat.

vous - 2016.09.11.
A legnagyobb hibák, amiket minden kezdő elkövet a konyhában

Minden alapanyagot a hűtőben tárolunk

Van néhány zöldség és gyümölcs, amelyeket, bármilyen meglepő is, jobb, ha inkább szobahőmérsékleten tárolunk – ilyen többek között a paradicsom és az avokádó. Hűtőben tárolva ugyanis sokkal kevesebb ideig maradnak frissek, mint nem hűtött társaik.

Nem kóstoljuk meg az ételt főzés közben

Persze nem arról van szó, hogy a főzés végére már csak üres edényeknek kell maradniuk, de mindenképp érdemes belekóstolni abba, amit készítünk – így nagyon egyszerűen elkerülhetjük azt, hogy túl- vagy éppen alulfűszerezzük az ételt. Vendégeink hálásak lesznek érte!

Forrás:
iStock

A cikk még nem ért véget, a többi tipikus hibáért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.