Egyéb kategória

Őszinte képek arról, hogy milyen mentális betegséggel élni

A mentális betegségek még mindig tabunak számítanak talán az egész világon. Vagy ha tabunak nem is, még mindig nehéz megérteni azokat az embertársainkat, akik valamilyen mentális zavarral élnek együtt. Gemma Correll illusztrációi ebben segítenek mindenkinek.

vous - 2016.09.10.
Őszinte képek arról, hogy milyen mentális betegséggel élni

Az illusztrátor ugyanis összeállt egy amerikai szervezettel, amelyik segíti a mentális betegségben szenvedőket, és együttműködésük eredményeképpen születtek meg azok az illusztrációk, melyek betekintést engednek a pszichés zavarokkal élők életébe. A képkockák igazán tanulságosak, akárcsak azok a nyílt levelek, melyeket az érintettek vagy a hozzátartozók írtak. Elvégre hogyan másképp lehet megtörni a jeget, ha nem így? Itt például egy skizofrén férfi őszinte vallomását olvashatjátok el, az illusztrációk pedig jönnek szépen sorban alább.

„Egy baljós lény soha nem hagy békén” 

Objektum doboz

Folyamatosan kergetik a „normális” életet 

Objektum doboz

„Egy csarnokban vagyok egy tükörteremben, és nem tudom megmondani, melyik az igazi énem” 

Objektum doboz

„Ez olyan, mint egy kötélhúzás saját magaddal” 

Objektum doboz

„Mindenki más tartozik valahová, kivéve én” 

Objektum doboz

És azt tudjátok, hogyan segíthettek nekik? Itt többet megtudhatok erről!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.