Egyéb kategória

5 tipp, amivel világosságot csempészhettek a sötét szobátokba

Nem minden otthont áld meg a természet – vagy az építészmérnök – sok fénnyel, éppen ezért nagyon fontos, hogy ti magatok is tudjatok néhány praktikát, amivel becsempészhettek egy kis világosságot a lakásotokba.

vous - 2016.09.07.
5 tipp, amivel világosságot csempészhettek a sötét szobátokba

Néhány apró részlet, egy kis optikai illúzió, és nem is gondolnátok, hogy mennyivel világosabbnak hat az egyébként sötét belső tér. Íme, néhány praktika a Popsugar oldaláról, amivel pillanatok alatt garantáltan eléritek a kívánt eredményt.

1. Megfelelő világítás

Triviálisnak tűnhet, hogy a sötétség ellen lámpákkal védekezhettek, de pár változtatással az eddigitől teljesen eltérő végeredményt kaphattok. Fontos, hogy a lámpa búrája ne legyen sötétített, illetve ha süllyesztett lámpáitok vannak, akkor cseréljétek ki az izzókat ledes változatra. Így még a magas villanyszámlától sem kell tartanotok.

2. Fehér szín

Egy kis festés itt-ott, pár fehér kiegészítő és máris kivilágosodik a szoba. Ha nem is szeretnétek festékes ecsetet ragadni, elég, ha beszereztek egy fehér vázát, esetleg fehér képkereteket és garantáltan elfelejthetitek a sötétséget.

Objektum doboz

3. Fémes hatás

Egy kis szikra, és azonnal jó úton fogtok haladni! Válasszatok a fehér mellett fémes, metálos kiegészítőket, hisz ezek visszaverik a fényt és ezáltal segítenek megvilágítani a szobát is.

4. Tükrök

A tükör nemcsak szépítkezés közben jön jól, hanem a lakás kivilágosításánál is. Nagyítják, sőt világosítják a teret, így érdemes egy-két darabot beszerezni. Az már csak ráadás, ha minden oldalról alaposan megnézhetitek magatokat, igaz, csajok?

Objektum doboz

5. Kevesebb sötét és nagy bútor

Kerüljétek a sötét és terjedelmes bútorokat! Ha van egy nagy és szögletes dohányzóasztalotok a szoba közepén, az csupán egy sötét foltja lesz a lakásnak. Próbáljatok ki egy világosabb tónusú asztalt, azonnal fel fog derülni a szoba!

Ajánlott cikkek