Trend

Túl szoros az új cipő? Így tágítsátok ki!

Talán most már túlestetek az összes nyári lábparán, begyógyult az utolsó vízhólyagotok is, és vígan várjátok a zárt cipők időszakát. Ha azt hinnétek, hogy az effajta lábbelikkel már kevesebb gondotok lesz, bocsi, lányok, de csalódni fogtok. A legváratlanabb helyzetekben fogja szorítani a lábatokat, és alig várjátok majd, hogy levehessétek végre. Vagy tehettek az ügy ellen, és kitágíthatjátok magatoknak a kollekció legújabb tagját!

vous - 2023.09.18.
Túl szoros az új cipő? Így tágítsátok ki!

Érkezik az ősz, ami egyet jelent azzal, hogy lassan ideje búcsút venni a kedvenc szandáljaitoktól, és feltölteni a gardróbot olyan darabokkal, melyek a hűvös és csapadékos időben is megvédenek titeket.

Egy új zárt cipő azonban néha csak kívülről álomlábbeli, mert amint belelépünk, és órákig flangálunk benne, megfájdul vagy akár felhólyagosodik a lábunk. Olyankor aztán jön a jajveszékelés, és hetekig látni sem akarjuk a friss szerzeményt.

Kivéve, ha kipróbáljuk a következő tippek valamelyikét, melyekkel kitágíthatjuk a túl szűk és szorító cipellőket!

Viseljétek otthon (is)!

Ha csak annyira nyomja a lábatokat, hogy az még elviselhető, és úgy gondoljátok, hogy elég lesz pár napos viselet ahhoz, hogy kényelmesre törjétek, akkor viseljétek otthon. Járkáljatok így benne pár napig a lakásban, mivel a talpa még tiszta, nem fog gondot okozni, ha pár napra lecserélitek a kedvenc otthoni papucsotokat.

Elő a hajszárítóval!

Szükségetek lesz egy vastagabb zoknira, ezzel kell ugyanis felvennetek az új bőr lábbeliteket. Ha eddig megvagytok, akkor irány a fürdőszoba, szedjétek elő a hajszárítótokat. Kezdjétek el ott melegíteni a lábfejeteket, ahol szoros a cipő, és közben mozgassátok, úgymond hullámmozgásban a lábujjaitokat 20-30 másodpercig. Ezt követően kapcsoljátok ki a hajszárítót, hagyjátok fent a cipellőt, míg kihűl, addig keressétek elő a normál zoknitokat vagy harisnyátokat, amelyekkel a későbbiekben szeretnétek hordani a legújabb darabot. Próbáljátok fel azzal a harisnyával/zoknival, ha így már kényelmes a bőrcipő, készen is vagytok. Amennyiben továbbra sem jó, akkor ismételjétek meg a melegítős procedúrát.

A ragasztott pontokat kerüljétek el a hajszárítóval, mert könnyen elválhatnak ezek a részek! Illetve ha azt tapasztaljátok, hogy megviselte a hő a bőrt, kezeljétek valamilyen ápolóval.

Tömjétek teli!

Itt is kapásból két lehetőség közül választhattok.

Olyan újságot gyűjtsetek össze, melyek nem fényesek, a tapintásuk nem csúszós, mert azokat tudjátok inkább benedvesíteni. Fontos, hogy ne áztassátok agyon őket, mivel ha szétmállanak, használhatatlanok lesznek. A vizes papírral tömjétek ki a cipőtöket, és hagyjátok addig így, míg ki nem szárad mindkettő. Próbáljátok fel, lehet, itt is meg kell ismételnetek a folyamatot.

Tömjétek teli! 2.0

Amennyiben a cipőtök orr-része nem megfelelő, két módszerrel is próbálkozhattok. Az egyik a sámfa. Egyszerűen tegyétek a lábbelibe, és hagyjátok így pár napig. Ha egy olcsóbb és kézenfekvőbb megoldást szeretnétek, akkor pedig ismét keressetek elő néhány pár zoknit. Ezeket szedjétek félpárokra, majd mindegyiket tekerjétek fel kis hengerekké, ezekkel tömjétek ki a cipellő elejét, és hagyjátok benne egy éjszakán át.

Megoldás egyenesen a konyhából!

Krumpli – ez lesz most a segítségetekre. A hagyományos burgonya tökéletes lesz eszközként, válasszatok egy jó nagy és kemény darabot. Ha földes, akkor víz alatt mossátok meg, egyébként elég csak egy konyharuhával áttörölnötök a felszínét. Feszítsétek be oda, ahol szeretnétek, hogy kinyúljon a cipőtök. Másnap pedig ellenőrizzétek, teljesítette-e a feladatát.

Írjátok meg, melyik módszer bizonyult a legsikeresebbnek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.