Egyéb kategória

Túlélőtippek nehéz napokra – avagy így lesz könnyebb a menstruációs időszak

Tudom, „imádjátok”, amikor mint a visszaszámláló, pörögnek a naptárban a napok. Rettegve várjátok, hogy mikor jön el a napja annak, hogy szétrobbanjon a méhetek. Menstruáció. Meglettünk volna nélküled. Köszi, istenke. Köszi, evolúció. Bárki, aki ránk sózta.

vous - 2016.08.30.
Túlélőtippek nehéz napokra – avagy így lesz könnyebb a menstruációs időszak

A jó hír viszont az, hogy meg tudjátok előzni a menstruációval járó kellemetlenségeket, ha még időben tesztek ellene. Túlélési praktikák női világvégére? Jöhetnek? Íme:

 • Tartsatok tartalékbugyit a táskátokban vagy a munkahelyetek fiókjában. Tudjátok nagyon jól, hogy a vérszivárgás néha egyszerűen elkerülhetetlen. Előzzétek meg ezt a bosszúságot és a vele járó stresszt! 
 • Legyen otthon melegítőpárnátok! Egy kis meleg a hasatokra szorítva csodákra képes, amikor görcsöltök, csak arra vigyázzatok, nehogy megégessétek magatokat!
 • Vegyetek vissza a kávéból! A koffein elősegíti a vízvisszatartást a szervezetetekben, amire menstruáció idején pont nincsen szükségetek.
 • Tervezzétek meg előre, mit esztek! A túl sok só ugyanis megköti a vizet a testetekben, így ha túl sok sós ételt esztek, akkor a menstruáció összes kínját hatványozottan fogjátok elszenvedni.
 • Menjetek el sétálni vagy egy könnyed kezdő jógára. Tudom, ilyenkor a hátatok közepére sem kívánjátok a mozgást, de edzés közben endorfin szabadul fel a testetekben, ami elnyomja a görcsöket okozó prosztaglandin hormonokat, és elmulasztja a fájdalmat. Jó taktika, ha előtte fél órával bedobtok egy fájdalomcsillapítót!
 • Turbózzátok fel a vasszinteteket! Egyetek sok spenótot és kelkáposztát, ezek ugyanis bővelkednek vasban. Nőként sokkal több vért veszítetek, így a vas is gyorsabban ürül a szervezetetekből, ami miatt fáradtak lehettek. Emiatt szinte kutyakötelességetek gondoskodni az utánpótlásról! Íme, itt is van pár turmixrecept hozzá!

Forrás:
pixabay
 • Egyetek étcsokoládét, a benne lévő magnézium segít harcolni a görcsök ellen.
 • A Cosmopolitan szerint sok nő az orgazmusra esküszik. Noha vitatott, hogy menzesz alatt szabad-e szexelni, és azt is mindenki maga döntse el, hogy az önkielégítés mennyire egyeztethető össze a menstruációval, de sokak szerint görcsoldó hatással bír.
 • Igyatok gyömbéres teát, azaz reszelt gyömbért forrázzatok le vízzel, és úgy igyátok. Az ízélménye eléggé megosztja az embereket, de gyulladáscsökkentő hatása miatt valóságos áldás nehezebb napokon.
 • Ne mérjétek magatokat ezeken a napokon! A vízvisszatartás miatt többet fog mutatni a mérleg, és nem fog boldoggá tenni benneteket az eredmény. Legyen az elsődleges célotok a kényelem, vegyétek fel a világ legkényelmesebb ruháját, ami ilyen nehéz pillanatokban is boldoggá tesz titeket!
 • Ne is gondoljatok egy pillanatra sem arra, hogy szűk farmert vagy szoknyát vegyetek fel! Amúgy is puffadni fogtok, miért kínoznátok magatokat még jobban? 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.