Egyéb kategória

Életet ad és életben tart, de képes életet kioltani – Miről mesél a Tűz elem a horoszkópban?

A négy elem – a Víz, a Levegő, a Föld és a Tűz – különböző energetikai létformák. Ezek közül a Tűz és a Víz a legerősebben polarizált, amennyiben a Tűz tisztán férfias és aktív, a Víz tisztán nőies és passzív. A Föld és a Levegő elemek a közvetítők, mert kevésbé polarizáltak, bár a Földben több a befogadó nőies, a Levegőben pedig a férfias, leadó energia.

vous - 2016.08.20.
Életet ad és életben tart, de képes életet kioltani – Miről mesél a Tűz elem a horoszkópban?

Egy horoszkópban csak a legritkább esetben látunk egyensúlyt az elemek között. Egy elem túlsúlya arra mutat rá, hogy ezen az energiaszinten kell találkoznunk, tapasztalatot gyűjtenünk. Gyakran hangsúlyozzák, hogy a hiányzó vagy gyenge elemet igyekeznünk kell megerősíteni.

Az alapelv az, hogy csak azt fejleszthetjük, ami bennünk van. 

Ha a Tűz elemmel jó barátságban vagyunk, hiszünk magunkban, optimista életszemlélettel bírunk, van kezdeményező tetterőnk, van kisugárzásunk és kreatív teremtő erőnk. Ha a Tűz elem egyensúlya megbillen, önbizalom-prolémákat jelez, fáradékonyak lehetünk, kiéghetünk, türelmetlenek, akaratosak lehetünk, és harcolhatunk a világgal, hogy elismerést kapjunk, vagy más módokon fitogtatjuk erőnket.

A Tűz elem elengedhetetlen az életerőhöz. Ez jól látható azokon, akik Tűz elemben (Kos, Oroszlán, Nyilas) születtek: tele vannak életerővel, tettvággyal, lelkesedéssel, kezdeményezőerővel. A négy elem közül a Tűz a legnagyobb aktivitással bíró elem. Öntevékenyek.

kos

A Kos csillagjegy jellemzése

A Kos a zodiákus (állatöv) első jegye. Velük kezdődik a tavasz, a csillagászati év és minden. A Kos a kezdetek szimbóluma, ezért érthető, hogy erősségük az elkezdésben van – és nem a befejezésben. Elsők szeretnek lenni, győztesek, akik hősiesen minden akadályt és félelmet legyőznek.

És még milyenek a Kos jegy szülöttei? A jellemzésüket ide kattintva elolvashatjátok.

Tűz a tűzzel játszhat-e?

Igen, ha a rivalizálás egészséges keretek között zajlik, és képesek egymást inspirálni. Sokszor teszik fel a kérdést, hogy az azonos eleműek ténylegesen jól kijönnek-e egymással. A sok tűz nagy szenvedélyeket jelöl-e? A helyzet az, hogy a Tűz a Tűzzel összetétel megadhat minden lendületet, de sokszor irány nélküli.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

A Föld szilárdsága vagy a Levegő segítsége nélkül a túl sok Tűz vagy elemészti magát, vagy hamarosan ráébred, hogy szüntelen aktivitásának nincs a gyakorlatban megnyilvánulási lehetősége. Amennyiben a lángok irányát megszabják, a két Tűz jegy kombinációja még több életenergiával hajt a közös cél irányába. Ha azonban bárkinek a horoszkópjában túl sok Tűz van, túl nagy mértékű önkifejezést eredményezhet anélkül, hogy az illető mások érzéseit vagy elképzeléseit figyelembe venné.

Ha a Tűz túl erős (túlsúlyban van a horoszkópban), elpárologtatja a vizet és kiszárítja a természetet.

A tűz életet ad és életben tart, de képes életet kioltani. Ezért alkalmazzák a sterilizáláshoz is. A túlzott aktivitás a nyugalom hiányával jár. A nyugalomra viszont szükségünk van, mert ez a feltétele a megélésnek, az érzékelésnek és az érzésnek.

oroszlán

5 mondat, amit SOHA ne mondjatok egy Oroszlánnak!

Minden csillagjegy szülötte ugrik bizonyos mondatokra. Az Oroszlán egy büszke jegy, aki sokat ad a látszatra, szeret a középpontban lenni.

Ide kattintva elolvashatjátok azt az 5 mondatot, amit soha nem szabad mondani nekik, ha jóban akarok velük maradni. 😉

Hogyan számolhatjátok ki, hogy milyen arányban van Tűz elem a képletetekben?

Az alábbi linken, ha beütitek a pontos születési időpontotokat, azonnal kaptok egy tortadiagramot, hogyan oszlik el a horoszkópotokban a négy elem.

Az elemek megismerése sok tekintetben segítheti az önmegismerést, mert megmutatja, hogy hogyan hozhatjuk ki önmagunkból a legjobbat, hogyan elégíthetjük ki a szükségleteinket, és hogyan tudjuk feltölteni energiamezőnket.

nyilas

A Nyilas csillagjegy jellemzése

Egy Nyilasnak mindig tudnia kell, hogy éppen hová tart. Ezért célokra, ideákra mindig szüksége van. Közlékenyek, nyersen őszinték, kalandorok, és általában hódító vágyakkal rendelkeznek. Viharos időkben is képesek kikacsintani a borús felhők mögül, mivel örök optimisták, és szentül hiszik, hogy a külső események hatására a helyzet pozitív irányba fordul.

És még milyenek a Nyilas jegy szülöttei? A jellemzésüket ide kattintva elolvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.