Egyéb kategória

Megvan az óceán legcukibb állatkája: az óriásszemű zömök tintahal

Megtalálták az óceán legédesebb állatkáját, ami konkrétan úgy néz ki, mint egy élő mesefigura. A hatalmas szemű zömök tintahal láttán még a kutatók is teljesen elolvadtak. El sem hisszük, hogy tényleg létezik!

vous - 2016.08.15.
Megvan az óceán legcukibb állatkája: az óriásszemű zömök tintahal

A zömök tintahal (igen, magyarra fordítva tényleg ez a neve. De ha szeretnétek róla többet megtudni, akkor Stubby squid vagy Rossia Pacifica néven keresgéljetek) a Csendes-óceán északi részén él, Japán és Dél-Kalifornia között. A videót az E/V Nautilus kutatóhajó fedélzetén utazók készítették Kalifornia partjainál. A kutatócsoport egy távvezérelhető kamerát használt, hogy lefilmezhesse az óceán fenekét, mikor erre a különleges élőlényre bukkantak – írja a Huffington Post.

Nézzétek csak, milyen aranyos:

Objektum doboz

És a legviccesebb, hogy a kutatók sem tudják hova tenni a vicces állatkát. Csak nevetnek és nem hiszik el, hogy ez az élőlény tényleg létezik. Az egyik kutató meg is jegyzi, hogy olyan, mintha egy kisgyerek összefirkálta volna a játékát. Mi mindenesetre odavagyunk érte!

tintahal

Tintahal, mint a hajatok legjobb barátja

Gondoltátok volna, hogy a tintahal szépítkezésre is alkalmas lehet? A fejlábú „tintájából” krémpakolás készül, amely nemcsak egészségessé teszi a hajat, de ragyogóvá is varázsolja a tincseket, és emellett segít megőrizni eredeti színét is. A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Ajánlott cikkek