Egyéb kategória

Zöldüljetek ki nyár végére! – Így viseljétek a megújulás színét színtípusotok szerint

A zöld színt legtöbbször a tavasszal, a természettel és a megújulással azonosítjuk, pedig zöldet hordani igenis bármikor lehet. Igen, például olyankor, amikor ráuntok a nyári pasztellszínekre. Itt az ideje, hogy megújuljatok az egyik legfrissítőbb színnel, mire ideér az ősz. Ráadásul segítünk is!

vous - 2016.08.14.
Zöldüljetek ki nyár végére! – Így viseljétek a megújulás színét színtípusotok szerint

Zöld utat kap a zöld!

Szinte minden évben megtalálható a zöld szín a boltok polcain, tervezők is előszeretettel használják a remény árnyalatát, mégsem tartozik a legfelkapottabb színek közé. Míg egy fekete ruhát gondolkodás nélkül megveszünk, addig egy zöld darabot szinte le sem akasztunk a vállfáról. El sem jutunk a próbafülkéig, gondolván: úgysem áll jól. Pedig tévedés! 

Habár az ősz legtrendibb színének kilétét még titok fedi, mi bízunk benne, hogy idén sem csak egyetlen árnyalat hódít majd a boltokban. A tavaszi rózsakvarc- és higgadtkék-őrület után, cikkünknek köszönhetően, felkészültek lehettek, ha netán a zöld szín lesz a befutó, a VOUS stylistja, Nyaka Dóri ugyanis szuper tippekkel lát el titeket! Folytassátok az olvasást, és boruljatok zöldbe színtípusotok szerint! 

Cimbi táska

Elég a túltermelésből: legyen zöld a ruhatáratok – de ne a színe!

Manapság a környezettudatosság jegyében egyre több tervező igyekszik óvni a Földet. A környezetvédelem ugyanis nem merül ki a szelektív hulladékgyűjtésben, az energiatakarékosságban és az újrahasznosításban. A ruhatárunkat is zölddé változtathatjuk, de nem a színét tekintve!

Egy korábbi cikkünkből megismerhettek három magyar tervezőt, aki kreációival igyekszik meghosszabbítani bolygónk egyre csökkenő élettartamát.

A nagy kérdés: mivel?

A tavaly lecsengett mentaimádat után idén leginkább a smaragd-, az olajzöld és a khaki köszön vissza ránk. A khaki és az olajzöld igazi military stílust kölcsönöz, míg a smaragzölddel elegáns, kissé drámai külsőtök lesz. Ezek közül is a legjobban a khakivel jártok, amit szinte bármivel párosíthattok, például fehérrel, szürkével, barnával vagy kékkel. Ezek mellett természetesen idén is felkapottak a neonszínek, valamint a fűzöld.

S hogy melyik színtípus melyik árnyalatban mutat legjobban? Stylistunk, Dóri elárulja.

Tavasz típus

A tavasz típusú nők bátran válasszanak igazi tavaszi hangulatú színeket. Ha ti is ezt a tábort erősítitek, bújjatok a tavaszi zöld különböző árnyalataiba! Ez a két árnyalat tökéletes választás lehet számotokra:

  • gekkózöld 
  • mentazöld 

Forrás:
AFP / Europress fotóügynökség

Nyár típus

A nyár típushoz illő pasztellárnyalatok nyugodtságot hordoznak magukban. Nincs ez másképpen a zölddel sem! A visszafogott árnyalatok állnak a legjobban a nyár típusúaknak, mint például:

  • fazekaszöld
  • korallzöld

Forrás:
AFP / Europress fotóügynökség

Ősz típus

Az ősz típusúak zöld színei mind megtalálhatóak a lehulló levelek és az októberi táj árnyalataiban. Nekik a meleg árnyalatokat ajánljuk, leginkább ezeket:

  • epezöld
  • dinnyezöld

Forrás:
AFP / Europress fotóügynökség

Tél típus

A tél típusú nők temperametumához nagyon jól illenek az erős, mély zöld színek. A téli, fehér tájban a fehér bőrükkel csak úgy világítanak zöldben. Ha közéjük tartoztok, válasszátok ezeket:

  • erdőzöld
  • tüzes króm-oxid-zöld

Forrás:
AFP / Europress fotóügynökség
piros divat

Ha unjátok a zöldet, viseljetek magabiztosan sárgát és pirosat!

Nem ez az első, hogy színtípusokhoz illően ajánlunk nektek színeket. 

A piros árnyalatairól bővebben a Perzseljen a ruhatár! – Viseljétek magabiztosan a szerelem színét! című cikkünkben olvashattok, míg mindent megtudhattok a sárgáról A nagy sárgadilemma – Így viseljétek a legvidámabb színt a színtípusotokhoz illően! címet viselő anyagunkban. 

Érdekelnek a színtípusok? Kövessétek figyelemmel a #színtípus címkénket, hogy naprakészek lehessetek a témában!

Szerezzétek be az idei legszebb darabokat!

Forrás:
Vous

Lelőhelyek: 1. H&M, 2. Zara, 3. H&M, 4. Zara, 5. H&M, 6. Zara, 7. Zara, 8. Mango, 9. H&M, 10. Zara

Ajánlott cikkek