Egyéb kategória

A tudomány is kimondta: aki boldog párkapcsolatban él, nem lép félre!

Vajon hányan vannak most is a világon, akik párkapcsolatban élnek, és azon aggódnak, hogy a párjuk mikor lép félre, és hogy úristen, mennyi vonzó nő és férfi van ebben a nagyvilágban...

vous - 2016.08.13.
A tudomány is kimondta: aki boldog párkapcsolatban él, nem lép félre!

Nos, itt az ideje, hogy leszámoljatok ezekkel a sötét gondolatokkal, mert a legújabb tudományos kutatások szerint a boldog párkapcsolatban élő felek egyszerűen immunisak a szexi kívülálló egyénekre.

Wow!

Egy felmérésben kifaggattak heteroszexuális embereket, köztük szingliket és párkapcsolatban élőket. Először arra kérték a párban élőket, hogy értékeljék a saját kapcsolatukat egy elégedettségi skálán, majd különböző profilokat mutogattak nekik. Arra kérték őket, hogy állapítsák meg, mennyire vonzó számukra a képen szereplő személy. Azt nem árulták el, hogy ezek szerkesztett képek, méghozzá tudományosan megbuherált verziók, hogy a laikus nézelődők a lehető legszexibbnek lássák őket. Tudjátok, minél szimmetrikusabb egy arc, annál vonzóbb. A gonoszok!

Forrás:
istock

Az eredmény azonban magáért beszélt. Azok az emberek ugyanis, akik kiemelkedően jónak írták le a párkapcsolatukat, kifejezetten taszítónak találták a felhozatalt. A szakemberek ezt annak tudják be, hogy a boldog párkapcsolat hatása torzító, lefokozó hatással bír mások iránt. Ez alapján tehát, ha ti boldog párkapcsolatban éltek, felesleges aggódnotok amiatt, hogy a párotok más nőn legelteti a szemét.

Általánosítani azért nem kell, ugyanis vannak kivételek. Nyilván a helyzetet megnehezíti, ha valaki a zöld szemű szörny börtönében vergődik, vagy egyszerűen csak a rossz kommunikáció miatt siklik félre valami. Ezek mind olyan dolgok, amiken lehet javítani, és nem annak a számlájára írandóak, hogy nem a megfelelő emberrel vagytok együtt.

Ajánlott cikkek