Egyéb kategória

5 ok, amiért feltétlenül nézzétek meg a Stranger Things sorozatot!

Életemben nem daráltam még le olyan gyorsan sorozatot, mint a Stranger Things részeit, pedig én elég jól tudom fogyasztani azt, ami igazán jó. A csokit is, de ez egy másik történet.

vous - 2016.08.13.
5 ok, amiért feltétlenül nézzétek meg a Stranger Things sorozatot!

Itt és most az a lényeg, hogy miért muszáj megnéznetek ezt az állati jó reszkettető sorozatot. Mert tényleg reszkettek alatta majd, ugyanakkor egy csöppnyit a szívetek is vajassá válik, mert vannak benne igazán szívet, lelket simogató jelenetek. De jöjjenek akkor az érvek!

Azok a '80-as évek!

Már az első képkockákból kiderül, hogy ez bizony nem most játszódik, és ez annyira cool! A jó kis nyolcvanas évek hangulata kezdettől fogva magába szippant benneteket, és ha úgy jártok majd, mint én, akkor úgy, de úgy fog sajogni a szívetek egy kazettás magnóért, hogy csak na!

Objektum doboz

Ez tényleg horror!

Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de én az utóbbi két évtizedben kevés jó horrort láttam. Utoljára tinédzserkorom derekán reszkettem a paplanom alá bújva, amikor a Rémálom az Elm utcában című filmet néztem, és zizegtem, mint a kocsonya, hogy ha lehunyom a szemem, akkor Freddy Krueger azonnal felnyársal a pengéivel. Na, azt a rettegést sikerült átélnem ezek alatt a részek alatt is. A helyzet pikantériáját az adja, hogy a régi, klasszikus horrorfilmek elemeivel dolgoznak, de bármennyire is ismerősek, mégis a meglepetés erejével hatnak. A jó horrorfilmek listáját itt találjátok!

Gyerekszereplők

Ennyire menő és tehetséges gyerekszínészeket én még nem láttam. Újra és újra a padlóról szedtem fel az államat, mert folyton sokkoltak és lenyűgöztek. Óh, bárcsak nekem is ilyen fiú barátaim lettek volna, akikkel a pincében játszunk a szörnyfiguráinkkal. Hogy a valóságban mi volt, azt talán egyszer elmesélem, de tény, hogy sokat jártam képzeletbeli világokban.

Objektum doboz

Karakterfejlődés van

Nem az a rózsaszín fajta, hanem az a típusú, amit minden tinédzser átél. Egy jelenetben majdnem eldobtam az agyam, annyira életszerű volt, ahogyan vitatkoztak a szereplők. Itt tényleg változnak a karakterek, és tényleg tapintható az a változás, ami egy karakterben végbemegy.

Winona Ryder

Winona Ryder annyira jól játssza az aggódó, hisztiző, láncdohányos, félőrült anyát, hogy egyszerre támad kedvetek majd átölelni és felpofozni. Meg úgy magatokat is felrázni, hogy kitáncoljatok szerepjátékának bűvköre alól. Valamit nagyon tud ez a nő. Remélem, máshol is viszontlátjuk majd.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.