Egyéb kategória

Itt a válasz: ennyi az ideális korkülönbség a párkapcsolatban

Biztos feltettétek már magatoknak a kérdést, hogy mennyi az ideális korkülönbség a kapcsolatok terén, főleg akkor, ha már előfordult veletek, hogy sokkal idősebb vagy fiatalabb volt nálatok szívetek választottja. Persze az ilyesmi nagyban függ a személyiségi jegyektől is, de egy kutatás most megállapította azt, amit mindannyian tudni akartunk! 

vous - 2016.08.07.
Itt a válasz: ennyi az ideális korkülönbség a párkapcsolatban

A kutatást az atlantai Emory Egyetem végezte, ami arra irányult, hogy létezik-e ideális korkülönbség, ha kapcsolatokról van szó. 3000 embert kérdeztek meg kérdőív formájában a témáról, a kísérlet pedig meglepő eredménnyel zárult: eszerint minél nagyobb a korkülönbség, annál nagyobb eséllyel végződik szakítással a kapcsolat! Bizonyára sok olyan szerelmespár van, akik számára ez nem a legjobb hír. 

Forrás:
Facebook/Twilight

Kiderült például, hogy ha 5 évnyi korkülönbség van a két fél között, akkor 18%-kal nagyobb az esélye a szakításnak, mint ha a felek egyidősek lennének. Ha a korkülönbség 10 év, ugyanerre már 39% esély van, azoknál a pároknál pedig, akik között 20 év van, 95%-os eséllyel fog véget érni a kapcsolat. 

Az is kiderült a kutatásból, hogy a legideálisabb az, ha mindössze egy év korkülönbség van köztetek és a szerelmetek között, ugyanis ezek a kapcsolatok mindössze az esetek 3%-ában végződtek elválással! 

És hogy miért ez az eredmény jött ki? Pontosan azért, amit elsőre is gondoltatok. A különböző korú emberek különböző dolgokat várnak az élettől, így a párkapcsolatok terén sem lesznek ugyanazok a vágyaik, mint egy jóval fiatalabb vagy idősebb társnak, ráadásul a világhoz való hozzáállásuk sem lesz hasonló. A kutatók persze hozzátették, hogy ők csak és kizárólag a korkülönbségből eredő problémákra koncentráltak a kérdőívben, tehát ez még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a párok más problémák miatt szakítsanak – mindenesetre az eredmény elgondolkoztató.

Persze mindig akadnak kivételek, és ha ti is közéjük tartoztok, ne hagyjátok, hogy tönkretegye a boldogságotokat egy ilyen kutatás. Mutassátok meg a világnak, hogy ti így is jól érzitek magatokat!         

Ajánlott cikkek