Egyéb kategória

6 tipp, hogyan turbózzátok fel az önbizalmatokat lépésről lépésre

Mi nők, ha valamiben verhetetlenek vagyunk, akkor az az, hogy hogyan gyötörjük magunkat, és nyomjuk le az önbizalmunkat a béka segge alá. Persze, ebből adódik a kérdés: ha ebben annyira királyak vagyunk, miért nem vagyunk az ellenkezőjében is azok? Miért ne lehetnénk profik az önbizalom növelésében?

vous - 2016.08.05.
6 tipp, hogyan turbózzátok fel az önbizalmatokat lépésről lépésre

Fogadok, tőletek sem áll távol a testetek becsmérlése, pedig a környezetetektől is elég sok bántást kap szegény. Számoljatok le a rossz gondolatokkal inkább, és határozzátok el, hogy lépésről lépésre áttértek az önbizalommal teli énetek felé vezető útra. Mondom, mit csináljatok!

Válasszatok egy mantrát!

Ez legyen erőteljes, és hordozzon valamilyen pozitív üzenetet. Ez lehet az is, hogy ez lesz a ti évetek, vagy az, hogy gyönyörűek vagytok, mint Beyoncé. Írjátok fel valahová, ahol minden nap látjátok, és ismételgessétek gyakran a nap folyamán. Higgyétek el, meglesz a hatása. Nem tudjátok, milyen mantrát válasszatok? Itt van pár, ami közül választhattok egyet!

Forrás:
pexels

Keljetek fel korábban!

Szánjatok időt magatokra reggel. Reggelizzetek nyugodtan, lőjétek be a frizurátokat, kísérletezzetek ki egy új sminket. A lényeg, hogy úgy lépjetek ki a lakás ajtaján, hogy érezzétek: már reggel szántatok magatokra, a lelketekre némi boldog időt.

Pózoljatok!

Meglepődnétek, hogy a testtartásotok mennyire meghatározza, hogyan érzitek magatokat. Ugyanis ha olyan testtartást vesztek fel, ami magabiztosságot sugall, az ki is váltja belőletek ezt az érzést. Tegyétek hát csípőre a kezeteket, és hirdessétek a világnak, hogy laza és kiegyensúlyozott csajok vagytok!

Ne nézegessétek a Facebookot!

Tudományosan is bizonyították már, hogy az ismerőseitek profilját nézve nagyobb eséllyel lesztek depressziósak. Hogy is ne, mikor csak a virtuális valóságot látjátok: az általános iskolás esküdt ellenségetek Toszkánában pózol? Az összes gyűlölt ellenségetek fülig mosollyal szelfizik? Ne higgyetek a látszatnak, ez nem a valóság! Inkább ikszeljétek ki a böngészőt, és éljétek a saját életeteket!

Forrás:
istock

Dobjátok ki a divatmagazinokat!

Ugyanilyen okokból ne nézegessetek túl sok divatmagazint sem, mert az ott látott modellek testéhez fogjátok hasonlítani magatokat. Ehelyett inkább koncentráljatok azokra a gyönyörű sztárokra, akik felhívják a figyelmet arra, hogy mi van a tökéletes kép mögött, mint például Blake Lively. Magazinok nélkül is tudjátok követni a divatot, inkább menjetek el shoppingolni, és találjátok meg az alkatotokhoz illő ruhát, amiben ragyogni fogtok!

Bókoljatok minden nap öt embernek!

Van az a mondás, hogy ha szeretetet adtok, akkor szeretetet is kaptok vissza. Miért ne kezdenétek el ti? Gondoljatok csak bele, ha naponta öt embert boldoggá tesztek, hányan tesznek majd boldoggá benneteket. Elárulom, sokan! És a boldog embernél szebb látvány nincsen!

Ajánlott cikkek