Egyéb kategória

Levélbe zárt csoda: növesszétek a szempillátokat aloe verával

Sokan inkább a természetes szépségápolási praktikákat részesítik előnyben, hiszen nem tartalmaznak mesterséges összetevőket és nem kerülnek egy vagyonba, mégis legalább annyit tudnak, mint a méregdrága kencék. Most az ezerarcú aloe verát szeretném nektek bemutatni.

vous - 2016.08.03.
Levélbe zárt csoda: növesszétek a szempillátokat aloe verával

Azt már biztosan tudjátok, hogy az aloe vera belső, zselés része csodás hatással van a bőrre. Most azonban összeszedtem nektek a növény kevésbé ismert felhasználási módjait.

1. Szempilla

Az aloe vera még a szempillátok növekedését is segítheti. Ha egy teáskanál aloe verát és egy teáskanál ricinusolajat összekevertek és minen este felviszitek a pilláitokra egy tiszta szempillaspirállal, akkor azok hamar növekedésnek indulnak – írja a Pop Sugar.

2. Szemek

Gyakran ébredünk karikás, felpuffadt szemekkel, amit nehezen tudunk csak eltüntetni korrektorral. Ezentúl mindig emlékezzetek rá, hogy ha egy kis aloe verát tesztek a szemetek alá, akkor az hamar eltünteti a karikákat.

Forrás:
pixabay.com

3. Sminklemosó

Természetes sminklemosóként is tökéletesen működik, csupán egy aloe verával átitatott vattakoronggal kell áttörölnötök este sminklemosáskor az arcotokat.

4. Korpa

A korpás hajjal nehéz megküzdeni, de ha aloe verát masszíroztok a fejbőrötökbe, akkor ez a probléma is megoldódhat hosszú távon.

Forrás:
Pexels

5. Aknés bőr

Segít megelőzni a pattanások kialakulását, mivel eltávolítja a baktériumokat az arcotokról és a hegeket is hamar elhalványítja a bőrnyugtató tulajdonsága miatt.

6. Feszesítés

Készítsetek szuper arcfeszesítő maszkot 2 evőkanál aloe verával, 2 evőkanál görögjoghurttal és 2 evőkanál reszelt uborkával. Ezeket keverjétek össze, vigyétek fel az arcotokra és legalább 20 percig hagyjátok hatni.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.