Egyéb kategória

5 dolog a lakásotokból, amit dezodor helyett használhattok

Az a nagy igazság, hogy mindannyian izzadunk. Nők, férfiak, melegben, hidegben, de pláne a negyven fokban, ami a nyári időszakra ugyebár kifejezetten jellemző. Minden női táskában ott lapul valahol egy dezodor, de ha arra lesztek figyelmesek, hogy kifogyott, akkor sem kell pánikba esni, ugyanis úgy tűnik, a természetes alternatívák ott lapulnak a polcaitokon!

vous - 2016.07.31.
5 dolog a lakásotokból, amit dezodor helyett használhattok

Amikor izzadunk, baktériumok milliói lakmároznak a zsírból és proteinből, ami megjelenik a testünk felszínén, ennek a folyamatnak pedig szép lassan szaga is lesz: tulajdonképpen ezt nevezik izzadságnak. A dezodort a kellemes illaton kívül arra találták ki, hogy megakadályozza, hogy a bacik táplálkozni tudjanak a kibocsátott anyagokból. Az összetevői továbbá azt is megakadályozzák, hogy nagy mennyiségben termeljük ezeket az anyagokat, így kevesebbet fogtok izzadni a nap során. Egyszóval a dezodor szép és jó, de mit tegyetek akkor, ha indulás előtt rájöttök, hogy kifogyott a kedvenc illatotok? Nem kell kétségbeesnetek, ugyanis számos természetes alternatívája létezik a színes kupakoknak.

1. Kókuszolaj 

A kókuszolaj igazi csodaszer: jót tesz a bőrnek, a hajnak, és még a konyhában is hasznát vesszük! Kondicionálónak is tökéletes, és méregtelenítő hatása és csodás illata miatt dezodornak is használhatjuk. Mielőtt felvinnénk a bőrfelületre, érdemes keverni egy kis púderrel, hogy szárazabb állagot öltsön.  

2. Citromlé 

A citromban lévő citromsav nagyszerű baktériuműző, a bőrünket is ápolja, ráadásul kellemes, frissítő illatot hagy maga után. Ahhoz, hogy elkészítsétek a saját citrom-dezodorotokat, egyszerűen csak facsarjátok ki egy citrom levét, és nedvesítsétek be a megfelelő helyeket. Gyorsan megszárad, szóval siessetek vele, és vigyázzatok: ha épp aznap szőrtelenítettetek, kicsit csíphet!

Forrás:
iStock

3. Denaturált alkohol   

Habár nem a denaturált szesz a legtermészetesebb szer a világon, gyakran használjuk arra, hogy megtisztítsunk és fertőtlenítsünk egy bőrfelületet. Mivel gyorsan párolog, ezért előfordulhat, hogy többször is fel kell kenni a bőrre, viszont semmiképp sem isszák be a pórusok, így nem rongálja a bőrfelületet. Ha dezodorként akarjátok használni, tegyétek egy permetező flakonba, és menjetek el a tűzhely közeléből!

4. Illóolajok

Manapság annyiféle illóolaj közül választhatunk, amik természetes összetevőiknek köszönhetően különböző varázserővel bírnak, ha a bőrünkről van szó. Van, amelyik fájdalomcsillapító, van, amelyik fertőtlenít, a többi pedig csak szimplán isteni illatú! Ha kiválasztottátok az igazán testhez álló illatot, már csak annyi a dolgotok, hogy felhígítsátok egy kicsit vízzel, mivel az illóolajok nagyon magas koncentrátumúak.  

Forrás:
Pixabay

5. Kézfertőtlenítő

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon gyakran használok kézfertőtlenítőt, mivel belehalnék, ha nem moshatnék kezet olyan helyeken is, ahol luxus a szappan. Márpedig nemcsak a kezetekről, hanem más felületekről is elűzik a bacikat, ráadásul szárítják is a bőrt, ami megakadályozza a további izzadást. Viszont ezzel is vigyázzatok a frissen borotvált területeken, mert égetheti a bőrt!

Na, ugye hogy nem kellett a szomszédba menni ezekért a természetes csodaszerekért? 

   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.