Test

Kapaszkodjatok meg: a menzeszetek elárulja, meddig fogtok élni!

Emlékeztek az általános suli hatodik-hetedik osztályára, amikor már mindenkinek megjött, csak nektek nem? Nos, lehet, hogy a kései menstruáció akkor cikinek tűnt, de a Kaliforniai Egyetem legújabb kutatásai szerint talán segít tovább élni! Hogy mi?  

vous - 2022.01.05.
Kapaszkodjatok meg: a menzeszetek elárulja, meddig fogtok élni!

A menstruációnk bizony sok mindent elárul rólunk. Az első menzesz beszámol az egészségi állapotunkról, a ciklusunk alakulása folyamatosan jelzi egészségügyi problémáinkat, amikről esetleg nem is tudunk, most pedig egy kutatás bebizonyította: még azt is ki lehet belőle olvasni, hogy meddig fogunk élni!  

A kutatás a Menopause nevű lapban jelent meg, és a kutatók mintegy 16 ezer amerikai nő adatait vizsgálták meg és egészségi állapotát hasonlították össze, akik már elérték a posztmenopauzális kort. A tudósok megdöbbentő eredményre jutottak: azok a résztvevők, akik 12 éves korban vagy afelett kezdtek el menstruálni, és 50 évesen vagy annál idősebb korban érkezett el számukra a posztmenopauza, nagyobb eséllyel ünnepelhetik a 90. születésnapjukat, mint mások!

Forrás:
Pexels

A kutatás vezetője, Aladdin Shadyab elmondta, hogy azoknál a nőknél, akik később kezdtek menstruálni az átlagnál, kevesebbszer tapasztaltak idősebb korban olyan egészségügyi problémákat, mint a különböző szívbetegségek, cukorbetegség vagy érelmeszesedés, és alapvetően sokkal jobb fizikai kondiban voltak más nőtársaiknál. Az is igaz, hogy kevésbé voltak rájuk jellemzőek olyan rossz szokások, mint a dohányzás.

Habár a tudósokra még számos feladat vár, ameddig sikerül meghatározni, hogy pontosan miért is élnek tovább azok a nők, akiknek viszonylag későn jött meg, mi azért húzhatunk egy barázdát a menopauzával kapcsolatos pró-kontra listánk üres oldalára. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.