Egyéb kategória

Még egy plüss? Na ne! – a praktikus ajándéknak jobban örülnek a kismamák

Egyre több kismama van a környezetemben, így nekem is fejtörést okozott az a kérdés, hogy mivel lepjem meg őket egy-egy találkozás során. Egyértelműnek tűnik, nem? Eg plüss mindig jó, gondolhatnátok – de én ezzel nem értek egyet. Láttam már gyerekszobát tele plüssökkel, melyek porosodtak a nemtörődömség polcain, amelyeken maximum az anyák emelgették őket, kicsit bosszankodva, hogy minek ennyi kacat.

vous - 2016.07.23.
Még egy plüss? Na ne! – a praktikus ajándéknak jobban örülnek a kismamák

Az alapvető kérdés persze az, hogy egyáltalán mit helyezzünk előtérbe? A luxust vagy a praktikumot? Megkérdeztem az ismerős friss anyukákat, hogy melyek voltak azok az ajándékok, amiknek a legjobban örültek az elmúlt időszakban. Apropó, itt elolvashatjátok, ha leendő anyukák vagytok, Flóra baba történeteit imádni fogjátok!

Panni és a praktikum

Panni klasszikusan az az anyuka, aki mindenféle praktikus dolognak örül, ami megkönnyíti a hétköznapokat, és nem kell egy kifogyott dolog miatt ismét a boltba szaladni. „Hozzám érkezett már tökéletes pillanatban törlőkendő, hintőpor, krém, pelenka. Én ezeknek örültem a legjobban, mert ezek mindig kellenek, és durva, hogy mennyire fogynak."

Léna, a divatolós

Léna imádja öltöztetni a babáját, ő maga is rendel messzi országokból édes bébiruhákat, de mindig örül, ha valaki hoz egy-egy újabb darabot. „Én mindig is szerettem csinosan öltözködni, így nem volt ez másként a babámmal sem. Élvezem, hogy előre kitalálhatom, mit mivel adhatok rá, és ha jön egy új darab, amivel feldobhatom a szetteket, az mindig nagy öröm.” Ha ti is szerettek divatozni a babátokkal, kövessétek Bora baba gardróbja cikksorozatunkat itt a VOUS-n!

Forrás:
pexels

Az antikismama

Petra nem érti, miért mindig babás ajándékokban gondolkoznak a hozzátartozók, mikor ő maga is nőként létezik, még ha van is gyereke. „Szerencsére a barátnőim észrevették, hogy én nem egy új plüssre vágyok, hanem csajos dolgokra. Kuponokat kapok tőlük, átvállalják pár órára a gyereket, míg én felfrissülök, szépítkezek, tornázok egyet, és néha egy alaptakarítást is be szoktak vállalni. Addig én végre tudok magammal foglalkozni.” Ha nem tudjátok elképzelni, hogyan végzik dolgos napjaikat a gyakorló anyukák, akkor itt erről is mindent megtudhattok!

Vásárlási utalványok

Kata tudja, hogy kicsit személytelennek tűnik, de a vásárlási utalványok nagyon hasznosak. „Sokkal jobb, mintha kész dolgot kapnék, aminek semmi haszna. Legjobbak a drogériákba szóló utalványok, ott nemcsak a gyereknek, magamnak is tudok vásárolni.”

Ti mit szoktatok vinni az újdonsült anyukáknak?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.