Egyéb kategória

5 kérdés, amit tuti, hogy fel fognak tenni az állásinterjún

Ha valaki jelentkezik egy álláshirdetésre, az első lépés az önéletrajz megírása, a második pedig az állásinterjú. Hogy ne legyen olyan kérdés, amire nem készültetek fel eléggé, most nézzétek át a listánkat a leggyakoribb kérdésekről.

vous - 2016.07.17.
5 kérdés, amit tuti, hogy fel fognak tenni az állásinterjún

1. Meséljetek a szakmai tapasztalataitokról!

Ebben az esetben nem az a lényeg, hogy az összes eddigi állásotokról beszámoljatok, hanem hogy a betölteni kívánt pozícióhoz kapcsolódókat említsétek meg és a szakmailag kiemelkedőket mutassátok be.

2. Miért szeretnétek ezt az állást? 

Nagyon fontos, hogy meglássák bennetek azt, ami miatt titeket választanának ki a sok jelentkező közül, ezért ne a fizetést említsétek első helyen, hanem emeljétek ki azt, amiben tényleg jó az adott munkahely, amiért szívesen töltenétek ott az időtöket. Higgyétek el, le fogja őket nyűgözni, hogy mennyire képben vagytok a munkahely profiljával. 

Forrás:
pixabay.com

3. Mik tartoznak az erősségeitek és a gyengeségeitek közé?

A legjobb, ha ennél a kérdésnél őszinték vagytok, hiszen ha veletek fognak dolgozni a jövőben, akkor úgyis ki fog derülni, hogy milyenek vagytok. A jó tulajdonságaitok közül válasszátok ki azokat, amik a munkátokhoz relevánsak, a rosszak után pedig tegyétek hozzá, hogy igyekeztek javítani rajtuk.

4. Milyen hobbijaitok vannak?

A személyiségetekre kíváncsiak ennél a kérdésnél, ezért olyan hobbikat soroljatok, ami a legjobban jellemez titeket, és legyetek természetesek és lazák, hiszen az is fontos, hogy egy személyes kérdés se zavarjon meg titeket az interjú során.

5.  Van valamilyen kérdésetek? 

Erre mindig igennel válaszoljatok és készüljetek fel a legjobb kérdésekkel, viszont ne vigyétek túlzásba. A szakmai kérdésekkel kezdjétek és arra figyeljetek, hogy olyan kérdést ne tegyetek fel, amire a választ a munkehely profiljában is megtaláljátok.

Ajánlott cikkek