Egyéb kategória

5 kérdés, amit tuti, hogy fel fognak tenni az állásinterjún

Ha valaki jelentkezik egy álláshirdetésre, az első lépés az önéletrajz megírása, a második pedig az állásinterjú. Hogy ne legyen olyan kérdés, amire nem készültetek fel eléggé, most nézzétek át a listánkat a leggyakoribb kérdésekről.

vous - 2016.07.17.
5 kérdés, amit tuti, hogy fel fognak tenni az állásinterjún

1. Meséljetek a szakmai tapasztalataitokról!

Ebben az esetben nem az a lényeg, hogy az összes eddigi állásotokról beszámoljatok, hanem hogy a betölteni kívánt pozícióhoz kapcsolódókat említsétek meg és a szakmailag kiemelkedőket mutassátok be.

2. Miért szeretnétek ezt az állást? 

Nagyon fontos, hogy meglássák bennetek azt, ami miatt titeket választanának ki a sok jelentkező közül, ezért ne a fizetést említsétek első helyen, hanem emeljétek ki azt, amiben tényleg jó az adott munkahely, amiért szívesen töltenétek ott az időtöket. Higgyétek el, le fogja őket nyűgözni, hogy mennyire képben vagytok a munkahely profiljával. 

Forrás:
pixabay.com

3. Mik tartoznak az erősségeitek és a gyengeségeitek közé?

A legjobb, ha ennél a kérdésnél őszinték vagytok, hiszen ha veletek fognak dolgozni a jövőben, akkor úgyis ki fog derülni, hogy milyenek vagytok. A jó tulajdonságaitok közül válasszátok ki azokat, amik a munkátokhoz relevánsak, a rosszak után pedig tegyétek hozzá, hogy igyekeztek javítani rajtuk.

4. Milyen hobbijaitok vannak?

A személyiségetekre kíváncsiak ennél a kérdésnél, ezért olyan hobbikat soroljatok, ami a legjobban jellemez titeket, és legyetek természetesek és lazák, hiszen az is fontos, hogy egy személyes kérdés se zavarjon meg titeket az interjú során.

5.  Van valamilyen kérdésetek? 

Erre mindig igennel válaszoljatok és készüljetek fel a legjobb kérdésekkel, viszont ne vigyétek túlzásba. A szakmai kérdésekkel kezdjétek és arra figyeljetek, hogy olyan kérdést ne tegyetek fel, amire a választ a munkehely profiljában is megtaláljátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.