Egyéb kategória

Ez az idős házaspár kéz a kézben futotta le utolsó maratonját

El tudtok képzelni annál édesebb dolgot, minthogy öregkorotokban a férjetekkel kéz a kézben fussátok le életetek utolsó maratonját? Egy idős házaspár ezt valóra váltotta.

vous - 2016.07.14.
Ez az idős házaspár kéz a kézben futotta le utolsó maratonját

A 80 éves Kay és Joe O’Regan 30 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy elkezdenek maratonfutásokra járni. És hogy ebben mi olyan különleges? Hogy már akkor is kéz a kézben értek a célba. Az öregedésük pedig nem tántorította el őket a további távlatok lefutásától sem: számtalanszor futottak együtt és külön is. A férfi ’86 óta 29 maratont futott le, míg felesége 113-ig maxolta ki a futások számát. Többször meg is nyerte az Ír Nemzeti Maraton Bajnokságot, sőt, több rekordot is megdöntött. Az Egyesült Királyságban kiérdemelte a leggyorsabb 80 éves státuszt is – írja az Upworthy.

Objektum doboz

A legtöbb maratont egymás kezét fogva, így egymásra támaszkodva élték át. Kay szerint ez rengeteg energiát adott a férjének is ahhoz, hogy mindig célba tudjanak érni. A pár egyébként az eredményeket tekintve sem tartja különlegesnek magát.

A futás csak egy szimpla dolog, amit mi csinálunk.

Úgy tűnik, a szerelem tényleg legyőzi a távolságot, ebben az értelemben is! Minden tiszteletünk az idős páré.

Ha ti is hasonló terveket szövögettek, vagy csak formába akarjátok hozni magatokat, fontos, hogy tisztában legyetek azzal, pontosan mennyi vizet kell ilyenkor a szervezetetekbe vinnetek! Ha már lélekben is készen álltok az edzésre, tekintsetek bele IRONGIRL-cikkeinkbe, hiszen belőletek is lehet jó futó!

Ajánlott cikkek