Egyéb kategória

Mi az a Pokemon Go és miért őrül meg érte mindenki?! – most elmondjuk!

A Nintendo nagyot robbantott, Amerikában már most többen használják az általuk piacra dobott Pokemon Go appot, amit iOS-re, Androidra fejlesztettek, mint a Twittert. Ott, Japánban, Új-Zélandon és Magyarországon is már rengetegen letöltötték, mostanra pedig már a mi lakásunkba is elért az őrület.

vous - 2016.07.12.
Mi az a Pokemon Go és miért őrül meg érte mindenki?! – most elmondjuk!

Van egy pikachum, pötyögte a pasim pár napja, én meg kétszer is elolvastam, mert nem értettem, miről beszél. Vett egy plüss pikachut? Rajzolt? Persze, jött a válasz: rajta van a telefonján a Pokemon Go. Így sem értettem, úgyhogy gyorsan elmagyarázta, hogy miről van szó, és mitől olyan király ez a játék, merthogy nagyon addiktív, az biztos. Persze, előtte még kiörömködte magát, hogy ott ül az asztalán Charmander a kávé mellett, én pedig közben le is töltöttem magamnak is a játékot.

Szóval, az egész lényege, hogy ízig-vérig pokémontulajdonosok lehettek, de túlléphettek azon a szerepkörön, hogy gondozzátok, gyógyítgatjátok a pokémonjaitokat. Az egész úgy működik, hogy sétáltok, intézitek a dolgaitokat napközben, majd rezeg a telefonotok, hogy egy pokémon van a közeletekben. Ebből persze adja magát a dolog, hogy mobilnet és GPS nélkül nem megy a dolog, bár az is igaz, az élmény és a látvány kárpótol, mert a telefon kamerája átvált, és a pokémont átvetíti a valós világba, azaz nem virtuális valóságban játszotok. Ebből adódik, hogy egy pikachu könnyedén az ágyatokra kerülhet, ha pedig rátaláltok egy kis sétával, akkor rádobjátok a labdát és tiétek is a pokémon, ami egyébként városfelfedezésnek sem rossz húzás. 

Forrás:
Puha Andrea

Már csak azért sem, mert olyan extrák vannak benne, hogy városjárás közben úgynevezett POKE STOP-okra bukkanhattok, ahol különféle jóságot kaptok – pokélabdát, tojást, egyebeket –, ám emellett ezek a POKE STOP-ok általában nevezetességeknél, emléktábláknál találhatóak, és dob hozzá pár infót a játék, olyanokat, amik nincsenek benne a Budapest útikalauzban. Így egy ismerősöm például meglepetten jött rá, hogy a munkahelye mellett élt régen József Attila, és azt is megtudta, hány évvel ezelőtt épült a ház, amiben dolgozik.

Emellett persze vannak „edzőtermek”, amelyeket le lehet foglalni és meg kell harcolni értük pokémonokkal. Ennek pedig közösségépítő hatása is van, egy-egy harcba többen becsatlakozhatnak, különféle szintek és csoportok léteznek, melyeken szépen-lassan feltornászhatjátok magatokat.

Objektum doboz

Szóval, alapvetően menő kis játék ez, bár én gyanítom, hogy nem fogom sokáig játszani, pedig gyűjtöttem pokémon-matricát gyerekkoromban. Bár a legerősebb vonzóerőt az adja számomra, hogy fel lehet fedezni vele a várost, na meg a kameratrükk, az azért erősen üt, én megis hamar ráunok az ilyen játékokra. Persze azt is teljesen megértem, ha valaki totál rákattant, hiszen gyakorlatilag a gyerekkori álmunk válik valóra azzal, hogy Ash Ketchum módjára pokémonokat szerzünk, nem is beszélve arról, hogy szinte mindannyian imádunk valamit gyűjteni.

 Magyarországon is egyre többen rákattantak, már Facebook-csoportja is van a játékosoknak.

Ti próbáltátok már a Pokemon Go-t?

Apropó, Lady Gaga is biztos játssza már, hiszen szokott pokémonnak öltözni

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.