Egyéb kategória

Bakik, amikkel tönkreteszitek a gyönyörű géllakkos manikűrötöket

Minden nő szereti, ha ápolt a keze és nem kell sokat foglalkozni vele. Leginkább ezért választjuk a géllakkot, amikor a manikűrösnél járunk. Egyszerű, tartós és elegáns megjelenést biztosít, persze csak akkor, ha nem követitek el a most következő hibákat.

vous - 2016.07.12.
Bakik, amikkel tönkreteszitek a gyönyörű géllakkos manikűrötöket

Mióta megjelent a géllakk, azóta nők ezrei könnyebbültek meg, hiszen egy gyorsan elkészülő, szép és legalább 2-3 hétig tartós körömfestésről van szó. Nem kell többé lakkozni hetente és nincs száradási idő vagy lekopás veszély. És a legjobb, hogy ugyanabban az állapotban marad a kezeteken, mint amikor kijöttetek a szalonból. Bevallom, én is teljesen beleszerettem, ezért jól tudom, hogy ha a most következő bakikat elkövetitek, akkor nem lesz tökéletes a manikűrötök. 

Eltávolítás

Mivel tartós manikűrről van szó, hozzátartozik a dologhoz, hogy nem egyszerű az eltávolítása sem. Ugyan spórolhattok, ha nem szakemberrel szedetitek le a géllakkot, de ha nem vigyáztok, meg is sérthetitek magatokat és több kárt okozhattok, mint hasznot. Ha mindenképpen otthon szeretnétek elltávolítani a lakkot, akkor vattakorongokra öntsetek 100%-os acetont és hagyjátok állni, amíg le nem válik a körmötökről az anyag. Ez kb 15–20 percet vesz igénybe és a reszelőt csak az elején kell használnotok, amíg a körmötök fényessége el nem tűnik a reszeléstől. Így biztosan nem fogjátok megsérteni a körmötöket.

Ápolás

Sokan azt hiszik, hogy roncsolja a manikűrt, ha testápolókat, olajakat, krémeket használnak a kezeikre, ezért mellőzik ezt. Pedig a köröm olyan, mint a szivacs – írja a Popsugar –, ha a körömágybőrötökre kentek ápoló terméket, azonnal magába szívja és egészségesen tartja a körömlemezkéket. Ha pedig ezt kihagyjátok, akkor előfordulhat az is, hogy kiszárad a körmötök és a manikűr hamarabb elválik, fellevegősödik. Egy kis körömágybőrolaj heti 3-4 alkalommal nem árt, nemcsak egészségesebb lesz a kezetek, hanem szebb is.

Forrás:
pixabay.com

Töredezés 

Persze tartós lakkról van szó, de azért mindent nem bír ki. Ha rágni szoktátok a körmötöket, akkor ne a manikűrösötöket okoljátok a körmötök állapota miatt. A körömrágásról ideje leszokni, sokkal szebb lesz a végeredmény és még az olyan fertőzéseket is elkerülhetitek, amik a tövig rágott körmök esetében jelennek meg. Néhány szalon természetesen vállal felelősséget is a munkájáért és kijavítja a hibákat, de azért ne nézzétek hülyének a szakembereket, ne éljetek vissza az opcióval.  

Szalon

Ha már szakemberekről beszéltünk, természetesen az is nagyon fontos, hogy a megfelelő helyre menjetek. Nézzetek utána, hogy az illető rendelkezik-e a szakmai végzettséggel, ez az  egyik legfontosabb, de a referenciaképek alapján is sok minden kiderülhet. Kérdezzétek meg a barátnőiteket, ők hova járnak és milyen tapasztalataik vannak, hiszen a személyes élménynél őszintébb nincs.

Persze nem megijeszteni szeretnélek titeket, csupán abban segíteni, hogyan viseljétek minél tartósabban a krómozott hatású tükörsima körmöket vagy a legmenőbb mintákat fesztiválokra és persze a sellőport.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.