Egyéb kategória

Bakik, amikkel tönkreteszitek a gyönyörű géllakkos manikűrötöket

Minden nő szereti, ha ápolt a keze és nem kell sokat foglalkozni vele. Leginkább ezért választjuk a géllakkot, amikor a manikűrösnél járunk. Egyszerű, tartós és elegáns megjelenést biztosít, persze csak akkor, ha nem követitek el a most következő hibákat.

vous - 2016.07.12.
Bakik, amikkel tönkreteszitek a gyönyörű géllakkos manikűrötöket

Mióta megjelent a géllakk, azóta nők ezrei könnyebbültek meg, hiszen egy gyorsan elkészülő, szép és legalább 2-3 hétig tartós körömfestésről van szó. Nem kell többé lakkozni hetente és nincs száradási idő vagy lekopás veszély. És a legjobb, hogy ugyanabban az állapotban marad a kezeteken, mint amikor kijöttetek a szalonból. Bevallom, én is teljesen beleszerettem, ezért jól tudom, hogy ha a most következő bakikat elkövetitek, akkor nem lesz tökéletes a manikűrötök. 

Eltávolítás

Mivel tartós manikűrről van szó, hozzátartozik a dologhoz, hogy nem egyszerű az eltávolítása sem. Ugyan spórolhattok, ha nem szakemberrel szedetitek le a géllakkot, de ha nem vigyáztok, meg is sérthetitek magatokat és több kárt okozhattok, mint hasznot. Ha mindenképpen otthon szeretnétek elltávolítani a lakkot, akkor vattakorongokra öntsetek 100%-os acetont és hagyjátok állni, amíg le nem válik a körmötökről az anyag. Ez kb 15–20 percet vesz igénybe és a reszelőt csak az elején kell használnotok, amíg a körmötök fényessége el nem tűnik a reszeléstől. Így biztosan nem fogjátok megsérteni a körmötöket.

Ápolás

Sokan azt hiszik, hogy roncsolja a manikűrt, ha testápolókat, olajakat, krémeket használnak a kezeikre, ezért mellőzik ezt. Pedig a köröm olyan, mint a szivacs – írja a Popsugar –, ha a körömágybőrötökre kentek ápoló terméket, azonnal magába szívja és egészségesen tartja a körömlemezkéket. Ha pedig ezt kihagyjátok, akkor előfordulhat az is, hogy kiszárad a körmötök és a manikűr hamarabb elválik, fellevegősödik. Egy kis körömágybőrolaj heti 3-4 alkalommal nem árt, nemcsak egészségesebb lesz a kezetek, hanem szebb is.

Forrás:
pixabay.com

Töredezés 

Persze tartós lakkról van szó, de azért mindent nem bír ki. Ha rágni szoktátok a körmötöket, akkor ne a manikűrösötöket okoljátok a körmötök állapota miatt. A körömrágásról ideje leszokni, sokkal szebb lesz a végeredmény és még az olyan fertőzéseket is elkerülhetitek, amik a tövig rágott körmök esetében jelennek meg. Néhány szalon természetesen vállal felelősséget is a munkájáért és kijavítja a hibákat, de azért ne nézzétek hülyének a szakembereket, ne éljetek vissza az opcióval.  

Szalon

Ha már szakemberekről beszéltünk, természetesen az is nagyon fontos, hogy a megfelelő helyre menjetek. Nézzetek utána, hogy az illető rendelkezik-e a szakmai végzettséggel, ez az  egyik legfontosabb, de a referenciaképek alapján is sok minden kiderülhet. Kérdezzétek meg a barátnőiteket, ők hova járnak és milyen tapasztalataik vannak, hiszen a személyes élménynél őszintébb nincs.

Persze nem megijeszteni szeretnélek titeket, csupán abban segíteni, hogyan viseljétek minél tartósabban a krómozott hatású tükörsima körmöket vagy a legmenőbb mintákat fesztiválokra és persze a sellőport.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!