Egyéb kategória

Helyzetek, amiket minden rosszul tájékozódó nő ismer

Be kell vallanom, hogy a jól bevált útvonalakon jól boldogulok, és eltalálok nagyjából mindenhová, de vannak helyzetek, amikor minden tájékozódási készségem csődöt mond. Ilyenkor elindulhatok otthonról másfél órával előbb, akkor is elkések, olyan banális okokból, mint hogy rossz buszra szállok fel, nem találom a megállót, elbambulok, túlmegyek. 

vous - 2016.07.11.
Helyzetek, amiket minden rosszul tájékozódó nő ismer

Szóval, amolyan szőke nősen, mint Tini, aki nem bánná, ha GPS-t raknának a karjába, és mi tagadás, én is elég jó ötletnek tartom, elfogadnám néhanapján. Feltételezem, ezzel sem vagyunk egyedül Tinivel, néhányan egyszerűen eltévedünk, és én kicsit még élvezem is ezeket az eltévedéseket, mert ilyenkor tuti belebotlok Pestnek egy olyan arcába, amit azelőtt sosem láttam még. De ettől függetlenül tény, hogy a bio-GPS-em nem olyan jó, mint Danié, aki térkép nélkül talált el útbaigazítással a szerkesztőségtől a Deákig, itt olvashatjátok, hogyan. Szóval én – vele ellentétben – bizonyos helyzetekben kifejezetten pipa tudok lenni, és füstöl a fejem a dühtől, na pont ilyeneket hoztam most nektek.

GPS, térkép mint segédeszköz? NA NE! 

Noha azt hinné az ember, hogy egy térképpel a kezetekben nem tévedhettek el, ezt erősen cáfolom. Először is bosszantó, hogy a Maps a kék pontot, ami én vagyok, olyan helyre teszi, ahol nem vagyok, ezáltal pedig teljes káoszt teremt az amúgy is teljes káoszban. Nem tudom fejben átkonvertálni a térképet városra, és igen, én vagyok az az ember, aki néha azért állít meg járókelőket, hogy segítsenek megmondani, hogyan tájékozódjak a térképen, ha ODA (rábökés) szeretnék eljutni.

Aluljáró = labirintus

Nem tudom, ti hogy vagytok az aluljárókkal, de ha nem megszokott útvonalon megyek, akkor gondot okoz eldönteni, hogy melyik lépcsőn kell felmennem. Igen, ilyenkor félig felszaladok, és meglesem, mi van ott, aztán visszafordulok, hogy a másikon menjek fel. Az élet bonyolult.

Forrás:
pexels

Már majdnem odaértek, amikor…

Valamit elrontotok. Olyan banális dolgokat, mint hogy az utolsó sarkon az ellenkező irányba fordultok be, és az adott úton az ellenkező irányba indultok el. És mire észbe kaptok, hoppá, fél óra késés. NE! És olyan kínos magyarázkodni, pedig igazán mindent megtettetek az időben érkezésért.

Ha valami megváltozik a menetrendben…

Az maga a pokol. Rátok tör a pánik, leszólítotok kábé öt embert, hogy mégis hogy juttok el a B pontba így, és hogy ugye a pótlóbusz UGYANOLYAN útvonalon megy. És biztos? BIZTOS? 

Ti milyen bakikat követtek el közlekedés közben?

Ajánlott cikkek