Egyéb kategória

Szúnyogrinyák, amiktől megőrültök nyáron

Az emberiség alapvetően két táborból áll nyáron: akiket szeretnek kóstolgatni a szúnyogok, és akiket nem. Én sajnos az előbbibe tartozom, és még mindig hüppügve karcolgatom az ikszeket a csípéseimbe, pedig egy hete már, hogy a vérszívók félig felzabáltak. 

vous - 2016.07.10.
Szúnyogrinyák, amiktől megőrültök nyáron

Hiába a nyár, a Balcsi és a természetközeli helyek velejárója, hogy meg kell küzdenetek ezekkel a vadállatokkal, és ez nyárról nyárra egyre nehezebb. Bosszantó. NAGYON bosszantó. Ráadásul még fájdalmas is. Annyira, hogy most megengedem magamnak, hogy rinyáljak pár szúnyogcsípés miatt, mert van okom rá, nem is egy, hanem rögtön négy!

Gonoszak és ravaszak!

A hétvégét a Duna mellett töltöttem, és mi tagadás, nagyon örültem hazafelé, hogy lám, megúsztam szúgyogcsípés nélkül, de korai volt az öröm. A mostani szúnyogok ugyanis képesek ravaszul szúrni, és csak órákkal később veszitek észre, hogy baj van. Nagy baj. Én konkrétan csak másnap este kezdtem észrevenni, hogy áldozattá váltam.

Az éjjel közepén kezd el igazán viszketni

Ráadásul úgy, hogy nem bírjátok abbahagyni a vakarózást. Hiába nyomtok ikszeket a csípések helyére, abból lassan csillag lesz, és teljesen hatástalan. Az  éjjeli nyugodt alvásból pedig masszív vakarózós időtöltés lesz, amitől kiborultok. NAGYON. Mert ha valami, az nagyon igaz a szúnyogcsípésekre, hogy minél jobban vakarjátok, annál jobban viszket, persze félálomban annyira elfárad a kezetek, hogy a végén már csak lemondóan dörzsölitek a lábatokat a takaróhoz. Aztán már azt se.

Objektum doboz

Csúnya foltok

Tudom, ez nem mindenkire igaz, de rám meg a tejfehér bőrűek többségére igen: a szúnyogcsípések piros dudorként éktelenkednek a bokátokon, térdeteken, talpatokon (?!), ujjaitokon. És nem múlnak el olyan könnyen, márpedig nyáron emiatt nem fogtok nadrágra váltani, így viszont bezsebelhetitek az elismerő pillantásokat a környezetetektől, miszerint elég jó szúnyogeledelek vagytok.

Futásra késztetnek

Futottatok már négy fal közé egy szúnyograjtól? Nos, ha nem, ne is éljétek át, mert borzalmas. Olyan érzés, mintha minden pillanatban tűt szurkálnának belétek, és hiába szaladtok, lehetetlen elszaladni előlük, mondhatni, képesek felkészíteni egy IRONGIRL-re is. A másnap ezután annyira kínnal teli, hogy inkább vállalnátok egy másnapos reggelt, mint ezt. 

Objektum doboz

Módszerek persze azért léteznek, amikkel távol tarthatjátok magatoktól a szúnyogokat, miután végre rájöttetek, miért pont titeket szeretnek annyira. Ezekkel a házi praktikákkal sikerrel járhattok, ha nincs otthon bolti szúnyogriasztótok, próbáljátok ki őket bátran!

Ajánlott cikkek