Egyéb kategória

„Amikor munkát kerestem, egy dolog biztos volt: saleses nem akarok lenni!” – interjú Monával, A VOUS értékesítési igazgatójával

Júniusban végig ünnepeltünk: 1 éves lett a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk. Rájöttünk, olyan sokan vagyunk, hogy a sorozatot folytatjuk a szülinapi hónap után is.

vous - 2016.07.07.
„Amikor munkát kerestem, egy dolog biztos volt: saleses nem akarok lenni!” – interjú Monával, A VOUS értékesítési igazgatójával

Móni, akit az irodában mindenki csak Monának szólít, egy kicsit kakukktojás a VOUS-lányok között: nem dolgozik közvetlenül a szerkesztőségben, nem is külsős munkatársunk, nem ír, nem szerkeszt, nem grafikus, de még csak nem is fotós. Ennek ellenére mindenben benne van a keze, az ő munkája teszi lehetővé a mi munkánkat, értékesítési igazgatóként ugyanis rá hárul a háttérmunka neheze. Mivel számtalanszor kísérem el tárgyalásokra, megbeszélésekre, így pontosan tudom, hogy milyen profi a szakmájában, és mennyire tud lelkesedni egy-egy izgalmas, kihívásokkal teli kampány, együttműködés előtt.  

Lassan egy éve kezdtél a VOUS-nál dolgozni értékesítési igazgatóként. Hol voltál előtte? 

Huszonévesen Londonból hazatérve csöppentem az értékesítés világába teljesen véletlenül, mert amikor munkát kerestem, egy dolog biztos volt: saleses nem akarok lenni! Aztán valahogy mégis erre az útra sodort az élet. Szépen végigjártam a ranglétrát: junior értékesítőből lettem szenior, majd csoportvezető, végül pedig értékesítési és marketingigazgató.

Időközben megszületett a kisfiam is, tehát most a karrier és a család között egyensúlyozok napi szinten. 

Mi a legnehezebb kihívás számodra a munkádban? 

Nem először alakul úgy az életem, hogy valami teljesen új, éppen most megjelenő vagy kialakuló felületet képviselek. Ennek megvan a nehézsége, hiszen nem annyira ismert a márka, weboldal, ez nyilván nem könnyíti meg az értékesítők dolgát. Ez az egyik legnagyobb kihívás, hiszen a partnereink az én szememen keresztül ismerik meg a felületeinket, amit én át tudok adni nekik belőlünk, az fogja kialakítani, befolyásolni a véleményüket rólunk. Azt gondolom, nagy felelősség és izgalmas kihívás, hogy én vezethetem be a VOUS.hu-t a piacra. Az viszont megkönnyíti a dolgom, hogy egy rendkívül színes portfólióval dolgozom (VOUS.huCookta.hu, Hogyan legyek jó nő? és Megiden.hu, és persze az IRONMAN világmárkáról se feledkezzünk meg!).

Forrás:
Molnár Gábor

Már gyerekkorban is kijön, hogy kinek milyen adottságai vannak, miben lesz jó a későbbiekben. Én ha kamerát láttam, legszívesebben órákig táncikáltam volna előtte. Nálad volt valami előjele a jelenlegi munkádnak? 

Ha arra gondolsz, hogy el tudtam-e adni a gyerekeknek a homokot a homokozóból, akkor nem. Viszont mindig is akaratos voltam, a fiam is örökölte ezt tőlem. Ez alapvetően szerintem nem túl szimpatikus tulajdonság (mondjuk attól függ, honnan nézzük), viszont az üzleti életben az akarat és kitartás szuper párosítás. 

Felkiáltójel

Mona VOUS-élményei

Tavaly szeptember óta a csapat tagja.

Kedvenc saját cikke az első és egyelőre egyben utolsó cikke a VOUS-nál. „Remélem, a második születésnapunkon már több cikk közül is választhatok.”

A legnagyobb kihívás fenntartani az egészséges egyensúlyt a család és a munka között.

Eddigi legnehezebb feladata a VOUS-nál: „Az első NORIE-BOX összeállítása volt az eddigi legnehezebb feladatom, mert amikor ezzel megbíztak, semmilyen koncepció nem volt a fejemben, nem tudtam, hogyan fogok belevágni, ennek ellenére egész jól sikerült."

A legjobb VOUS-élménye a tavalyi karácsonyi buli volt, ahol lehetősége nyílt jobban megismerni a VOUS-lányokat, valamint szintén nagyon szuper volt a VOUS első születésnapja is, ahol egy szuper VOUS-tortával ünnepeltünk!

Mennyire inspiráló számodra az új munkahelyi környezeted? Ha belegondolunk, szinte csak lányokkal dolgozol együtt, és napi szinten téma a szépségápolás, a csajoskodás már csak az oldalak tematikájából kiindulva is. 

Most, hogy belegondolok, a gimnáziumot leszámítva, ahol lányosztályba jártam, mindig fiús környezetben dolgoztam, éltem. Van egy bátyám és egy öcsém is, velük és az ő fiú barátaikkal nőttem fel, szóval nálam a lányos dolgok teljesen kimaradtak. Itt viszont jobban elkezdett érdekelni a dolog, hiszen napi szinten tanulok valami újat, sok mindent tanulok pl. a videóidból – az egyik kedvenc NORIE-videóm, amikor lépésről lépésre tanulhatunk meg tusvonalat húzni –, sokat segítettek nekem. A férjem meg is jegyezte, hogy mennyivel több krémem van otthon, mióta itt dolgozom. 

Te a csajoskodásra szoktál rá, én pedig teljesen rákaptam melletted az édességekre, mert Te vagy az édesszájúak királynője!

Sajnos szeretem az édességet, ezért enélkül nem is telhet el egy nap sem, ez családi vonás nálunk. Azt szoktam mondani, hogy van egy külön kis rekeszem az édességnek, még ha teljesen jól is laktam, és már semmit sem bírok enni a főételből, a desszertnek akkor is jut hely a titkos kis rekeszben. 

Kérlek, kicsit nézz bele a képzeletbeli üveggömbödbe, és mondd el, mit látsz!

Nagyon jól haladunk, a kitűzött céljainkat messze túlszárnyaltuk, ha az első évet nézem. Őszintén hiszem, hogy ilyen ütemű fejlődés és olvasószám-növekedés mellett nagyon hamar meghatározó piaci szereplővé válhatunk, hiszen nemcsak nagyon dinamikus, fiatal és tehetséges a csapatunk, de az eddigi tapasztalat is azt mutatja, hogy jók az elképzeléseink, és egyelőre úgy tűnik, nemcsak kreativitásban, de megvalósításban is megálltuk a helyünket!
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.