Egyéb kategória

Új fogalom születik: a vámpír stílus – Elárulom, hogy lesz a hétköznapi ruhadaraboknak királynői összhatása

A filmekben a vámpírok sokszor egészen hétköznapi embereknek tűnnek. Iskolába járnak, dolgoznak, átlagos életet élnek, emberekkel barátkoznak, buliznak és szerelmesek lesznek. Hétköznapi ruhákat hordanak, hogy elvegyüljenek közöttünk. Ám valami van a stílusukban, ami miatt mégis felfigyelnek rájuk, vagy szimplán különcnek titulálják őket. Érdemes eltanulni néhány dolgot. Elárulom, mi mindenre van szükség a tökéletes vámpír stílus kialakításához.

vous - 2016.07.03.
Új fogalom születik: a vámpír stílus – Elárulom, hogy lesz a hétköznapi ruhadaraboknak királynői összhatása

Vannak amolyan „főállású vámpírok” is, akik meg sem próbálnak elvegyülni, inkább távol tartják magukat az emberektől. Kivéve akkor, ha éhesek… Nekik nem kell hétköznapi stílust magukra ölteni, vámpír mivoltukban tündökölhetnek.

A vámpír csajok stílusa viszont egészen lenyűgöző. Magával ragadó az a tartás és keménység, ahogyan a nagy összecsapások előtt egymás felé vonulnak. Öltözékük bizonyos jegyeikben őriz valamit annak a korszaknak a sajátosságaiból, amikor átváltoztatták őket. Leginkább a klasszikus elemek keverednek a vad, vagány és rockos részletekkel, furcsa szabásokkal, és ez az, ami igazi csavart visz a megjelenésükbe.

A „szabadnapos vámpírcsajok" stílusa hétköznapi, de pont a finom részletektől lesz igazán királynői.

Magában hordozza a nőiességet, és egy kis darkos hatást. Nem vetik meg a színeket sem, de azok mindig élénkek és erőteljesek: vérvörös, bíbor, piros, fekete, éjkék vagy éppen földszínek.

Csipke minden mennyiségben

A csipke került az első helyre a listán. Van benne valami klasszikus, de egyben kihívó is. Sejtelmes és határozott. Viseljétek teljes ruhaként, földig érő szoknyaként, áttetsző betétekkel vagy harisnyaként. Biztosak lehettek benne, vonzani fogja az emberek tekintetét. Bátran vegyetek fel hozzá bakancsot, bokacsizmát vagy párosítsátok teljesen eltérő textúrájú ruhákkal, például bőrrel vagy farmerdzsekivel. Ezzel kicsit vagánnyá tehetitek az elegáns hatást. Színben a feketét javaslom, de ugyanúgy viselhettek fehér vagy színes, kicsit rusztikusabb csipkét is.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Bodyk, fűzők és crop topok

A felsőrészek fontos és meghatározó elemei lehetnek egy szabadnapos vámpír ruhatárának. Olyan darabok, amelyek köré fel lehet építeni az egész öltözéket. Válasszatok akár fűzős vagy sima fazont, párosítsátok magas derekú sorttal vagy szűk, bőrhatású nadrággal. A túl szűk vagy merev hatást ellensúlyozhatjátok valamilyen bő kardigánnal, tunikával, stólával vagy rojtos poncsóval – ez utóbbinak a mosására is nagyon figyeljetek.

Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Forrás:
Alexandra Kiadó

Vonuljatok, mint a királynők!

Tegyétek a belépőtöket hatásosabbá. Válasszatok olyan felsőt, kabátot, amely palástként terül a vállatokra, és mozgás közben önálló életet él. Lobog utánatok, bele tud kapni a szél. Ha szeretnétek még feltűnőbbek lenni, válasszatok az erőteljes színek közül.

Rojtok és szakadt darabok

Öltözzetek úgy, mintha most érkeztetek volna egy mindent eldöntő összecsapásból, ahol a ruhátok kissé megtépázódott, ellenségeitek rojtosra szaggatták, ám a sminketek és a frizurátok tökéletesen rendezett maradt. A rojtok önálló életet élnek mozgáskor, és bármilyen sziluettű ruhát szépen kiegészítenek. A szakadt elemeket párosíthatjátok elegáns, élére vasalt, tökéletes szabású darabokkal. Akár az irodai ruhatáratokból is válogathattok.

Rétegek

Sokáig nem szerettem a réteges öltözködést, amíg el nem kezdtem játékként tekinteni rá. Ki mondta, hogy a kedvenc ruhátokat nem viselhetitek együtt egy bő nadrággal? Hogy egy ruha alá nem viselhettek blúzt? Felejtsétek el ezeket a berögződéseket. Kombináljátok bátran a különböző vékonyságú anyagokból készült ruhadarabokat. A szinte áttetsző, leheletfinom anyagokat a vastagabb, eltérő tartással rendelkezőkkel.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Elegancia és rock 'n' roll

Biztosan mindannyitoknak van a ruhatárában egy rockos, darkos póló. Biztosan mind rajongtatok valami menő együttesért és – hozzám hasonlóan – a gimis évek óta történt erőteljes stílusváltás után megőriztétek ezeket a régi darabokat. Nos, eljött az ideje, hogy előszedjétek őket, és új értelmet adjatok nekik. Skótkockás mintával, miniszoknyával vagy nőies elemekkel kombinálva nagyon hatásosak lesznek.

Ékszerek, cipők, táskák, kiegészítők

A vámpírstílus elbírja a halmozást, hogy egyszerre több nyakláncot vagy gyűrűt viseljetek. Elbírja a szegecses darabokat, ötvözve a nagyi klasszikus, régi ékszereivel. Elbírja a hajba tűzött virágokat, a koronaszerű szegecses hajpántot, a nagy medálokat és a masszív, nehéz ékszereket is. Ha bátrak vagytok, viseljetek combfixet vagy bokazoknit egy sportos összeállításhoz. A cipőválasztáskor minden megengedett: a magas, telitalpú cipők, a tűsarkúk és a sportos cipők, de csizmák is.

Smink

A sminketek alapszínéül válasszátok a feketét, a pirosat vagy a bordót – a mély, erős színeket. Készíthettek füstös sminket gazdag textúrájú szürkével vagy csillogó feketével.
Szerezzétek be a hozzátok leginkább passzoló vörös rúzst is.

A vámpír stílus véleményem szerint egy elég tág fogalom, és könnyen személyre szabható. Ha többnyire sportosan vagy nőiesen öltözködtök, akkor is tudtok azonosulni vele. Az a fontos, hogy mindig legyen az öltözéketekben valami meghökkentő és szokatlan. Bármi, amit észrevesz a környezetetek és amitől mindenki elgondolkodik:

vajon valójában egy emberrel állnak szemben, vagy nem vagy más, mint egy éppen szabadságon levő stílusos vámpírdémon?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.