Egyéb kategória

Nagy nyári stíluskihívás – 21 nap alatt teljesen átváltozhattok

Az életmódváltás tökéletes alkalom arra, hogy a stílusotokat is átalakítsátok. Az egészséges életmódot követve, rendszeresen mozogva jobb a közérzetetek, jobban érzitek magatokat a bőrötökben, magabiztosabbak lesztek. Kezdjetek el olyan szabásokat viselni, amiket eddig soha, vagy olyan színeket hordani, amiben felfigyelnek rátok. 21 nap alatt teljesen átalakulhattok kívül-belül. A Stílusváltók 21 pontjával segítek nektek.

vous - 2016.07.02.
Nagy nyári stíluskihívás – 21 nap alatt teljesen átváltozhattok

1. Keress egy mantrát!

Ma van az első nap. Határozd el, hogy 21 nap alatt teljesen átváltozol. Egy utazásra indulsz, amely során tudatosan építed fel a stílusodat, és változtatsz a berögzült rossz szokásokon. Fogadd meg, hogy követni próbálod a pontokat. Legyen ez a te nyári stíluskihívásod! Az alapoknál kezdjük és fokozatosan haladunk. Ma találj ki egy mondatot (vagy keress egy jó idézetet), ami a mantrád lesz vagy amit mondogathatsz, ha szeretnéd magad ösztönözni a változásra.

2. Mit szeretsz magadban?

Ma készíts egy listát arról, hogy mi az, amit szeretsz magadban, és mi az, amit kevésbé. Próbálj meg a következő napokban a pozitív listára koncentrálni, és azokat a tulajdonságaidat még inkább kifejezésre juttatni.

3. Milyen alkat vagy?

Olvasd el a testalkattípusokról szóló írásomat, és határozd meg, melyik csoportba tartozol. Figyeld meg a tükörképedet, és próbáld meg néhány mondattal meghatározni a sajátosságaidat. Nézd meg a csípőd, a derekad ívét, figyeld meg, milyen a melled mérete és alakja, valamint melyik testrészed a leghangsúlyosabb. Tanulmányozd át, milyen fazonok és szabások passzolnak a testalkatodhoz.

Vajon eddig a megfelelő fazonokat viselted?

4. És ma sportoltál már?

21 nap alatt váljon a sport is az életed részévé, de ne felejtsd el a kötelező ruhadarabokat: a sportmelltartót vagy a profi futócipőt!

Helen Exley: A megújulás szavai

Helen Exley: A megújulás szavai
Forrás:
Alexandra Kiadó

5. Hidratálj! Hidratálj! Hidratálj!

Mennyi folyadékot iszol naponta? Figyelj arra, hogy napi két litert mindenképpen elfogyassz. A kávé és a tea nem számítanak bele, azok ugyanis vízelvonó hatásúak. A bőröd és a szervezeted hálás lesz érte, fittebbnek érzed majd magad, eltűnnek a sötét karikák a szemed alól, és kisimul a bőröd. Méregtelenítsd a szervezeted, erre feltétlenül legyen gondod.

6. Szelektálás nélkül nem megy

Ma foglalkozz egy kicsit a gardróbod rendezgetésével. Nézd át a ruháidat, és rendezd őket három csoportba. Az elsőbe kerüljenek azok, amelyeket szeretsz, és rendszeresen viselsz. A másodikba tedd azokat, amelyeket csak ritkán viselsz. A harmadikba pedig azokat, amelyek már évek óta nem voltak rajtad. Az utóbbi csoportba tartozó ruhákat most egy időre tedd félre, ajándékozd el őket, vagy ajánld fel jótékony célokra. Amelyek már kikoptak, kilyukadtak vagy kibolyhosodtak, azokat nem érdemes tartogatni. Ócska ruhákban a stílusod cseppet sem fog frissnek és naprakésznek látszani. Tudom, mennyire nehéz kidobni azokat a ruhákat, amelyeket valaha szerettél, de ha már jó ideje eszedbe sem jut, hogy felvedd őket, minden bizonnyal később se fog.

7. Az alapdarabok a stílusos megjelenés alapjai

Vizsgáld át a ruhatárad, nézd meg, vajon rendelkezel a megfelelő alapdarabokkal? Olvasd el a francia nők stílusáról szóló cikkemet, hogy megtudd, melyek azok, amelyeket érdemes beszerezned. Meglátod majd, ezután sokkal változatosabban tudsz majd öltözködni, hiszen ezek a darabok rengeteg mindennel kombinálhatók.

8. Fejezd be a mondatot: „A stílusom…”

Nem megy? Segítek. Próbáld meg leírni  a stílusodat néhány egyszerű szempont szerint:

  • Milyen színeket viselsz leggyakrabban?
  • Melyik szín a kedvenced?
  • Fel tudsz öltözni a munkán és a szabadidőn kívül több alkalomra is a ruhatáradban szereplő darabokból?
  • Hordasz ruhát, szoknyát, vagy inkább csak nadrágot?
  • Milyen cipőket viselsz?
  • Szoktál hordani magas sarkút?
  • A kényelem a fontosabb számodra, vagy az esztétikum?
  • Mindig viselsz sminket?

9. Lépj ki a komfortzónádból!

Ha megválaszoltad a fenti kérdéseket, nagyjából képet kapsz az öltözködési szokásaidról. Az átváltozás viszont arról szól, hogy részben eltérj a szokásaidtól, és új dolgokat próbálj ki. Vagyis lépj ki a komfortzónádból. Ennek a lépésnek a megtételéhez válaszolj két kérdésre:

  • Melyik az a szín, ami véleményed szerint jól áll, de eddig nem merted felvenni?
  • Melyek azok az öltözködési stílusok, amelyek mindig is tetszettek, de úgy érzed, nem lenne bátorságod hozzá?

10. Színezd újra!

Ma vegyél fel egy olyan színű ruhát, amelyet az előző pontban meghatároztál. Itt az ideje, hogy bátran állj hozzá az átváltozáshoz.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

11. Inspiráljanak a stílusos sztárok

Ma viselj egy hétköznapi szituációban egy olyan ruhát, amelyre talán eddig azt mondtad volna, hogy túlzottan elegáns. Hidd el, meg fogod találni azokat a kiegészítőket, amelyekkel hétköznapokra is megfelelővé teheted. Inspirálódj a sztárok merészségéből. Nemrég például Blake Lively egy gyöngyös, csipkés ruhát viselt, egy átlagos New York-i reggelen, és mindenki megfordult utána. Egyrészt, mert a ruha nagyon elegáns és kifinomult volt, és egy kissé szokatlan egy fáradt reggelen. Másrészt pedig azért, mert egy farmerdzsekivel viselte, amivel egy izgalmas fordulatot hozott az öltözékébe.

12. Próbálkozz szokatlan színkombinációkkal!

Viselj együtt olyan színeket, amelyeket eddig túl merésznek gondoltál.

13. Ma viselj valami mintásat!

Szoktál mintás ruhákat viselni? Ha nem, akkor ma vásárolj valamit, ami gyönyörű színekben pompázik, izgalmas, és eddig el sem tudtad képzelni, hogy jól állhat neked.

14. Próbálj ki egy új stílust!

Kezdd azzal, hogy csak pár részletet veszel át abból a stílusból, ami tetszik, például egy kiegészítőt, egy cipőt, vagy bármit, amit úgy érzel, hogy bele tudod illeszteni a ruhatáradba. Új színt kölcsönöz majd neki.

15. Próbálj ki egy új frizurát!

Ha elég bátor vagy, menj el a fodrászhoz, és készíttesd el azt a fazont, amelyre már titkon, régóta vágysz. Ha csak kisebb és fokozatosabb változást szeretnél, próbálj ki egy új fonást vagy frizurát. Innen meríthetsz néhány ötletet.

16. Csavarodj be – vagy pont fordítva!

Ha göndör a hajad, egyenesítsd ki, ha pedig egyenes, ma göndörítsd be. A VOUS-lányok is kísérleteztek különféle technikákkal, a tapasztalataikat itt olvashatod.

17. Legyél ma te a sztár!

Ma válassz ki egy hírességet, akinek a stílusával a leginkább azonosulni tudsz. Mit szólnál, ha ma a bőrébe bújnál, és megpróbálnál úgy felöltözni, ahogy ő maga tenné?

18. Ma vásárolj fehérneműt!

Ha eddig leginkább a kényelem volt a fő szempont, akkor most közelítsd meg más szemszögből a vásárlást. Vegyél valami szexi vagy bájosan nőies csipkeszettet. Egészen másképp fogod érezni magad, ha tudod, a ruhád alatt gyönyörű fehérneműt viselsz. Próbálj ki új fazonokat és merész színeket.

19. Mutasd a másik arcodat!

Mi jellemző a mindennapi sminkedre? Mennyire vált rutinossá? Ma lepd meg a környezetedet azzal, hogy egy egészen más arcodat mutatod. Egy másfajta sminkkel. Viselj bátran erős rúzsokat, ha a sminked többi része visszafogott, nem fogod túlzásnak érezni. Az emberek pedig sokkal jobban figyelnek majd rád, ráadásul sokkal magabiztosabb leszel tőle.

20. Nevess és mosolyogj sokat!

A pozitív kisugárzásod másokra is átragad majd.

21. Adj hálát naponta azért, amit eddig elértél!

És azért is, hogy mindig van lehetőséged változtatni. 21 nap elteltével folyamatosan gyakorold a pontokat, legyél mindig egyre bátrabb. És ami a legfontosabb:

A stílusod akkor nem válik unalmassá, ha folyamatosan feszegeted a határaidat, és mindig van valami új ötlet a tarsolyodban.

A környezeted és te magad is szeretni fogod a meglepetéseket. Egy idő után pedig lételemeddé válik majd.

Ajánlott cikkek