Egyéb kategória

Nincs többé páratlan zokni! – 8 tipp, hogy ne legyen káosz a szekrényetekben

Ismerős az érzés, hogy nem meritek kinyitni a szekrényeteket, mert valószínűleg rátok borulna egy tonna ruha? Kinyitjátok az ajtaját, és arra gondoltok, hogy ezt valakinek rendbe kéne tennie, de nem nektek, aztán inkább bezárjátok, merthogy ha megcsinálnátok, pár nap múlva a káosz ismét eluralkodna? Nos, a most következő 8 tuti tippel garantáltan állandó rend lesz nálatok!

vous - 2016.07.01.
Nincs többé páratlan zokni! – 8 tipp, hogy ne legyen káosz a szekrényetekben

Színes akasztók

Ez tényleg működik, nemcsak a Purewow szerint, hanem szerintem is. Szerezzetek be minél több színes, mókás akasztót, és inkább azon tartsátok a ruháitokat. Igen, a nadrágjaitokat és a pólóitokat is. Higgyétek el, hogy sokkal motiváltabbak lesztek, hogy rendet tartsatok, ha nem kell hajtogatnotok, ráadásul jópofa akasztókat a szobában is tarthattok, igazán feldobja a helyiséget.

Objektum doboz

Extra akasztó

Lehetőleg szem előtt legyen, olyan helyen, ahová bármelyik reggel odafértek. Erre ugyanis rádobhatjátok a másnapi outfiteteket, így sokkal könnyebben indul majd a reggeletek, és nem szenvedtek annyira majd a mit-vegyek-fel-szindrómától. Ti is vallottatok arról, mitől készültök ki reggelente öltözködés közben, emlékeztek?

Cipősdobozok

Nem is értem, eddig miért nem jutott eszembe, pedig zseniális ötlet. Tartsátok mindegyik cipőtöket a saját dobozában, egymás fölé tornyosítva, és mindegyik doboz elejére tegyétek jól látható helyre a benne lévő cipő fotóját. Garantáltan nem kell többé a cipőtök másik felét keresnetek. 

Táskák, pénztárcák függőlegesen

A kisebb pénztárcákat, lapos táskákat rendezzétek vízszintesen sorba, mint a leveleket. Így szép rendezettek lesznek, és hosszabb lesz az élettartamuk is, mivel kevésbé nyomódnak össze. De az is jó ötlet, ha a láncos darabokat felakasztjátok fogasra, azok nyem nyúlnak meg, jobban bírják a harcot a gravitációval, de a paracord pántos gymbagek is jól bírják a gyűrődést.

Objektum doboz

Használjátok a bőröndöket

Mivel azok üresek, használjátok ki a bennük lévő teret, és tároljátok ott azokat a ruhákat, melyeket – évszaktól függően – nem használtok. Nálam bevált, hihetetlen, mennyi hely szabadult fel így, igaz, nem tartott sokáig, míg azt feltöltöttem új darabokkal…

Rendezzétek logikusan az ágyneműket

Szín szerint, sőt szettek szerint: lepedő, takaró, párna. Mennyivel egyszerűbb már egy összerendezett szett után nyúlni, mint keresni az összeillő darabokat!

Készítsetek DIY ékszertartót

Ilyenem nincsen, pedig a világ legkirályabb és legcsajosabb ékszertartója a világon, ráadásul tényleg iszonyúan praktikus. Képkeret közé feszítsetek dróthálót vagy vásznat, fúrjatok bele kicsi kampókat, és máris búcsút inthettek a páratlan bizsuk problémájának.

Objektum doboz

Elő a jégkockatálcákkal

Mert ugye, a gyűrűket és a pici füliket is tartani kell valahol. A jégkockatartó pedig erre szuper eszköz: rekeszes, és ebből aztán egy huncut darab sem ugrik ki egykönnyen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.