Egyéb kategória

Undi vagy menő? Fürödnétek ébenfekete vízben?

A nagy melegben jólesik egy frissítő fürdő, de hogy ne legyen olyan unalmas, csak egy kis füdőbomba kell és máris illatos és színes élményben lesz részetek. És ha már színes élmény, hallottatok már az ébenfekete fürdővízről?

vous - 2016.07.01.
Undi vagy menő? Fürödnétek ébenfekete vízben?

A fürdőbombák nagyon menő kiegészítői a tisztálkodásnak, amiket egyszerűen ti is el tudtok készíteni otthon. Most azt mutatjuk meg nektek, hogy varázsolhatjátok ébenfeketére a vizeteket a Cosmopolitan receptje alapján. Már ha erre vágytok, mert látványra valljuk be, elég vad a fekete fürdővíz. Szóval most a pancsolást kössétek össze egy bátorságpróbával is, és győzzétek le a fekete vízzel szembeni félelmeteket és élvezzétek a fürdőzés pillanatait.

Amire szükségetek lesz:

  • fél bögre szódabikarbóna
  • negyed bögre citromsav
  • negyed bögre kukoricakeményítő
  • negyed bögre tengeri só
  • 1 kanál aktívszénpor 
  • 3 teáskanál ricinusolaj
  • 1 teáskanál illóolaj
  • 1 teáskanál víz
  • fekete ételfesték

Először keverjétek össze egy tálban a száraz alapanyagokat, majd pedig a folyékonyakat. Aztán formázzatok belőle kör alakú gömböket. Szilikonformákba is adagolhatjátok és várjátok, hogy megszilárduljon. Majd ti és a bombátok mehettek is a kádba. Az eredmény nagyjából ilyen lesz:

Forrás:
youtube

Ebben a videóban megnézhetitek, hogyan készül a fekete fürdőbomba

Objektum doboz

 Persze ha ez a szín nem tetszik, a szént és a fekete ételfestéket pótoljátok más színű ételfestékkel, és máris olyan színű vízben áztathatjátok magatokat, amilyenben csak szeretnétek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.