Egyéb kategória

Ki mondta, hogy a flitter csak szilveszterre jó? Csillogjatok az év 365 napján!

Csillaghullás témájú napunkon először azt gondoltam, írok nektek arról, melyik ruhadarab is az, amely hanyatlása megkezdődött, jó, ha megsiratjátok és búcsút mondtok neki, végül arra jutottam: beszéljünk a flitterekről! A rettegett flitter, ami hihetetlen divatos, mégis legtöbben csak szilveszterkor merjük hordani, pedig az év többi napján is megállja a helyét! 

vous - 2016.06.30.
Ki mondta, hogy a flitter csak szilveszterre jó? Csillogjatok az év 365 napján!

A karácsony közeledtével nemcsak a mikuláscsokik, a szaloncukrok és rózsaszínben pompázó műfenyők lepik el a boltokat, de előszeretettel kerülnek elő a flitteres ruhák is. Hiszen az ünnepek közeledtével nem árt egy kis csillogás, nem? De éppen itt az ideje annak, hogy megszokjuk: csillogó, flitteres holmikat hordani nem csak szilveszterkor szabad!

A legtöbbünk a flitterekkel pontosan olyan kapcsolatban áll, mint a spenóttal: vagy nagyon utáljuk, vagy nagyon imádjuk. Írhatnám, hogy arany középút nincs is, de van! Saját magamat is a flittereket elfogadók táborába sorolnám. Nem utálom, nem imádom, de a karácsonyi buli erejéig beszereztem egy csilivili ruhadarabot – na jó, csak lenyúltam a nővérem szekrényéből. Hiába vagyok azonban én kibékülve a fénylő apró kis díszekkel, ha a szerkesztőség óriási hévvel állt ki ellene vagy mellette. Lássuk is a flitterek kontra VOUS-lányok vitát!

Csillog, vastagít és szúr 

Luca, a VOUS viselkedéselemzője határozottan leszögezte: „Én nem utálom kifejezetten, de sokba kerülne rám erőltetni egy ilyen darabot, az fix.” Ráadásul kiegészítette egy nagy igazsággal is: elképesztően szúr. 

A képszerkesztőink közül Zsófi és Ancsa is hevesen a flitterek ellen kampányolt. Szerintük eltünteti a viselője körvonalait, kifejezetten vastagít és zavaró, hogy fityegnek. Zsófi pedig egy igen fontos kérdést is felvetett:

Csillog, mint egy karácsonyfa. Fényes, lapos, kör alakú műanyag, amiből vagy ezer fel van fűzve egy ruhára – tiszta szürreál. És egyáltalán, mi ez a flitter-műfaj?

Csillog, különleges és bármit feldob

Természetesen a VOUS kis divatszekciójában igazi flitter-fanokra találtam. Lilla, Fanny és Eszter is megtalálta benne a jót, a szeretnivalót. 

Lilla, a VOUS ügyeletes anyukája saját bevallása szerint nagyon is szereti a flittereket, de Bora baba hordozása miatt 1-2 évig még a szekrény mélyén tartja a kedvenc csillogó ruháját. Divatillusztrátorunk, Fanny több flitteres ruhával is rendelkezik, kedvence mégis az a típus, ami más színű, ha fel- vagy épp lesimítjuk a flittereket: „Szerintem ez kifejezetten szórakoztató.”

Főszerkesztőnk, Eszter igazi flitterlány:

„Korábban teljesen rá voltam feszülve arra, hogyan legyek divatos, ugyanakkor egyedi stílusú. Mondanom sem kell, mekkora ellentmondás van a két dolog között. A divatkövetés sosem egyedi. Utólag visszagondolva: rémesen öltözködtem még pár évvel ezelőttig is. Aztán rájöttem, hogy lehet ezt sokkal szabadabban is csinálni, kezdtem megtalálni a színeimet, és most, amikor eldöntöttem, hogy nemet mondok a fast fashionre, kinyílt a világ. Játszok a formákkal, anyagokkal, textúrákkal: jöhet hétköznapra fényes, csillogó, flitteres, úgyis minden attól függ, mit viselsz hozzá. Ha a flitteres minihez magas sarkút veszel és egy borítéktáskát, máris teljesen más a hatása, mint amikor a rucit az öcséd farmerjába tűröd és felveszel hozzá egy szandit.”

Szóval játszok, csillogok, feldobom vele magam.

Itt az ideje, hogy játsszatok ti is! Mutatjuk, hogy hordjátok őket akár az év 365 napján! 

Flitter a szoknyákon

Sok lány utálja, ha flitteres felsőt viselve dörzsöli a kezét az anyag díszítése. Ebben az esetben érdemes például a flittereket a szoknyátokon hordani, akár hosszabb, akár rövidebb fazonban is! 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Flitter felül is

Valószínűleg azt gondolnánk, a flitterek – akárcsak a mintás ruhák – nehezen párosíthatók más ruhadarabokkal, pedig ez nincs így! Bolondozzatok, játsszatok az anyagokkal, a mintákkal és a színekkel és a flitteres felső máris nyerő darab lesz! 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Csillogó blézert a legegyszerűbb szettre!

Hűvösebb nyári estéken válasszatok egy csillogó, fényes blézert, ami még a buliból hazafelé tartó dögunalmas sétákat is feldobja!

Objektum doboz

Objektum doboz

Hogy hova viseljétek? Fesztiválra!

Jelentjük: a virágkoszorúk ideje kezd lejárni, ezzel szemben flitteres felsőbe bújni igenis menő a fesztiválokon. Válasszatok színes, feltűnő darabokat a legegyszerűbb farmersortokhoz – a hatás garantált! 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szavazzatok! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.