Egyéb kategória

Emlékezetes filmek, amik elhozták az esőerdőt a mozivászonra

Horrortól sci-fin és animációs mesefilmen át igazi művészfilmig a legkülönfélébb mozik helyszíne volt már az esőerdő, és minden műfajban alaposan építettek is az egzotikus környezetre – ha mindegyikben másképp is. Összegyűjtöttük az általunk legfontosabbnak gondolt és kedvenc filmjeinket a témában.

vous - 2016.06.27.
Emlékezetes filmek, amik elhozták az esőerdőt a mozivászonra

A kígyó ölelése (2015)

A Saul fia egyik vetélytársa volt az Oscar-díjért ez az egzotikus kolumbiai film, melynek története két valóban élt Amazonas-kutató kalandjai nyomán született, akik több évtizednyi különbséggel jártak ugyanazon a környéken. Aki pedig összeköti őket a két idősíkon futó filmben, az egy bennszülött sámán-gyógyító, aki mindkét idegennek kísérője, majd tanítója lesz ebben a spirituális élményt nyújtó, fekete-fehér alkotásban.

A cikk itt még nem ér véget!  A folytatásért kattintsatok a Kultjelző oldalára!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!