Egyéb kategória

Ilyen atrocitások érik a tömegközlekedésen a nőket

Biztos ti is tudnátok mesélni olyan furcsa történetet, ami tömegközlekedési eszközön esett meg veletek. Például egy tavaszi délutánon, miután egy idős hölgy felszállt a buszra, elhagyva minden udvarias formaságot, nemes egyszerűséggel rám ült. Nálam eddig ez volt az etalon, de az alábbi New York-i történeteket olvasva elmerenghetünk azon, hogy milyen atrocitások érnek minket is naponta a buszon, villamoson, metrón.

vous - 2016.06.26.
Ilyen atrocitások érik a tömegközlekedésen a nőket

Egy 41 éves amerikai nő, aki nem adta az esethez a nevét, például ezt a történetet osztotta meg nőtársaival.

„Még csak 16 voltam, és egy buszon ültem, ami Kanada felé tartott. Egyszer csak a mögöttem ülő férfi minden előzetes figyelmeztetés vagy megszólítás nélkül előrehajolt, és megragadta a mellem. Annyira sokkolt a dolog, hogy azt sem tudtam, mit mondhatnék, szóval csöndben leráztam az idegen kezeket magamról. Ő azonban eltökélt volt: újra a blúzom után nyúlt, ezúttal alulról közelítve meg célját. Szerencsére egy másik utas látta az incidenst, és szólt a sofőrnek, aki megállította a buszt, és leszállíttatta a hevesen tiltakozó férfit. Egészen az út végéig úgy ültem ott, mint aki szellemet látott.”

A 31 éves Janine arról az esetről mesél, amikor egyedül utazott a metrón szombat este, és túl szép ruhát vett fel.

„Egy vacsorapartira voltam hivatalos, amit közeli barátok tartottak, így felvettem egy csinos, elegáns ruhát, és elindultam. Szombat este volt, nekem pedig metróznom kellett. Csak tíz percig voltam a járművön, de a kocsi szokatlanul kihalt volt, én pedig észrevettem, hogy három férfi a vagon végében rólam beszél. Megvitatták a ruhámat, az alakomat, hogy mennyire vagyok szexi, és közben zavarba ejtően bámultak. 

Mikor az én megállóm következett, szinte leugrottam a metróról, de nem voltam elég gyors, az utcán ugyanis utolértek. Az sem zavarta őket, hogy zenét hallgatok, elém álltak, és 'bókolni' kezdtek. Mikor továbbindultam, megharagudtak, hogy nem hallgattam őket végig, és lekurváztak, meg hülyepicsáztak, majd még utánam kiáltottak, hogy tudjam, azért annyira mégsem vagyok szexi. A vacsorán próbáltam jól érezni magam, de folyton a történtek jártak az eszemben, és az, hogy vajon mindent jól csináltam-e.”

Egy 25 éves lányt, aki szintén nem adta a nevét a történethez, érdekes dologra kérték meg a metrón.

„Már többször is előfordult velem tömegközlekedési eszközökön, hogy a férfi utasok megfogták a csípőm vagy esetleg a popsimat, és pihentették a kezüket egy pillanatig, ameddig elhaladtak mögöttem. De arra soha nem gondoltam volna, hogy valaki egyszer az én közelségemet fogja sértőnek találni. Nemrég egy férfi utas ugyanis éles hangon rám szólt, hogy álljak arrébb, különben pár hajszálam ráeshet a zakójára, és a felesége otthon majd azt hiszi, hogy megcsalja. Ezen a felszólításon annyira meglepődtem, hogy szó nélkül arrébb mentem.”

Forrás:
Pexels

A 46 éves Connie gyakran bensőségesebb viszonyba került a férfi utasokkal, mint tervezte.

„Tíz évig dolgoztam New Yorkban úgy, hogy mindennap New Jersey-ből utaztam be, busszal. Ez alatt az idő alatt sok mindent tapasztaltam, például a belső széken ülő férfiak rendszerint a legnemesebb testrészüket lógatták az arcomba kifelé menet, és nem azért, mert olyan kevés helyük lett volna. De sajnos az is rendszeres volt, hogy hozzádörgölték a lábamhoz ugyanazon tagjukat, amikor tömeg volt, és a hátam mögött álltak. Persze nem minden férfi él vissza az ilyen helyzetekkel, de azért meglepően sokan.”

A 22 éves Kellyvel minden nő rémálma esett meg.

„Amikor 15 éves voltam, és az iskolába tartottam a busszal, szexuálisan zaklatott egy idősebb fiú. Én az ablak mellett ültem, ő pedig mellettem, és egyszer csak lenyomott az ülésre, majd egészen a végállomásig azt csinált velem, amit kedve tartotta. Senki nem vette észre, még a sofőr sem, pedig nem is ültem tőle távol. Soha senkinek nem mondtam el, mivel nem állítottam meg a fiút, de az biztos, hogy soha nem fogom hagyni, hogy a gyerekeim tömegközlekedéssel járjanak.”

És van, akit pont az félemlített meg, akinek segítenie kellett volna.

„Egyik nap munka után felszálltam a hazafele tartó buszra. Én voltam az egyedüli utas, a buszsofőr pedig beszélgetésbe elegyedett velem. Aztán egyszer csak olyan utcába fordult, ami nem egyezett a busz útvonalával, bocsánatot kért, és ígérte, hogy amint lehet, vissza fog fordulni a jó irányba. Ugyanakkor azt is kérdezte, hogy egyedülálló vagyok-e, és elmondta, mennyire tetszem neki. Egész úton azért imádkoztam, hogy ne erőszakoljon meg, de szerencsére a következő megállónál sértetlenül szálltam le a járműről.”

Ajánlott cikkek