Lélek

A Rák csillagjegy jellemzése – igazi hangulatember, akinek mindene a törődés

A Rákról azt tartják, nagy álmodozó, romantikus, szentimentális, ugyanakkor meséi a képzeletében mégsem végződnek jól. Pesszimizmusa azonban sosem reménytelen. Szelíd hős, a páncélos lovag, akinek fegyvere a könnyek, a beleérző képessége, engedékenysége, az intuíció és a kifogyhatatlan inspirációk.

vous - 2022.01.02.
A Rák csillagjegy jellemzése – igazi hangulatember, akinek mindene a törődés

A szó, hogy valaminek „vége van”, vagy hogy „változás” – a Bikához hasonlóan – szíven döfi. Egy Rák közismerten szuperérzékeny, hangulatember, akinek sok időre van szüksége, hogy megeméssze a történteket. A jegy szülöttei között találunk kiváló mesélőket, vendéglátósokat, történészeket, művészeket, zenészeket, híres embereket, pedagógusokat, kreatív és segítő foglalkozású embereket.

5 dolog, amit a Rák jegyről gondolnak

  • Hangulatember
  • A múltban él
  • Intuitív és kreatív
  • Óvatos és gyanakvó
  • Ragaszkodó

Védjegye a hangulatingadozás

Egy Rák nem is lenne igazi Rák, ha nem változna a hangulata pillanatról pillanatra, óráról órára. Ez a védjegye. Meghazudtolni nem fogja magát. Jegyét a Hold uralja, amely folytonosan változtatja alakját, kedélyállapotai pedig követik a Hold állását. Egyik nap vicceket mesél, odaadóan szeret, rajong, bújik, a másik nap szótlan, szíve kemény és bántó megjegyzéseket tesz.

Néha tényleg a múltban él

Hogy értsük viselkedését – amely nélkülöz minden logikát –, ismernünk kell jellemének két fontos vonását. A világ változásait születésétől fogva az érzésein keresztül fogja fel. Ha a múlt különböző természetű eseményei negatív előjelű érzelmi lenyomatokat hagytak benne, akkor aznap, amikor eszébe jut (tudatosan vagy tudattalanul), kiszámíthatatlan módon viselkedik. Ugyanígy, ha az érzelem pozitív nyomokat hagyott benne, kedve támadhat ismét létrehozni azonos helyzetet, hogy az eseményt újra átélhesse. E két reakció ott hibázik, amikor eltolódás van aközött, amit szeretne átélni – vagy újra megélni, illetve amit az adott pillanatban célszerű lenne választania.

Fő az intuíció!

Gazdag belső világa nemegyszer művészi, alkotói tehetséget rejt. A Ráknál nem az intellektus, nem az elemzés, nem az ész a fontos, hanem a képek, a megérzések, a mesék, a mítoszok, a legendák, amiket intuitív módon értenek. Tudják, mi a lényeg, anélkül, hogy elemezniük kellene őket. A belső képek, álmok inspirációkat adnak, segítségükkel újra és újra felfedezhetik magukat. Erős telepatikus képességgel bírnak. Nagyon közel tudják magukat érezni valakihez akkor is, ha az több ezer kilométerre is van. Vonzza őket a láthatatlan világ, az asztrológia, a számmisztika és a lélek kifürkészhetetlen birodalma.

Óvja, védi környezetét és magát is

Egy új kapcsolat elején a Rák nem mutat érzelmeket. A visszafogottság és az óvatosság jellemzik. Mielőtt érzelmileg megnyílna, éreznie kell a környezete rezgéseiből, hogy vajon számolnia kell-e esetleges ellenséges reakciókkal, vagy sem. Az alap érzelmi beállítottsága így a védekezés és természetesen mások védelmezése, óvása, segítése. Sebezhetősége, támadhatósága miatt ez a legösztönösebb reakciója.

Nem áll tőle távol az áldozat szerepe sem

A Rák úgy köt magához másokat, hogy ad, mert szüksége van rá. Szüksége van rá, hogy adhasson, hogy függjön. Ragaszkodó jegy. Függ mások  rokonszenvétől, szeretetétől és kisebb-nagyobb ravaszsággal, érzelmi manipulációkkal igyekszik magához kötni a másikat. Remekül tud bűntudatot ébreszteni, – szavak sem kellenek hozzá –, készségesen átveszi az áldozat szerepét, ha megérzi, hogy el akarják hagyni, vagy nincs rá szükség. Valójában nem elhagyni akarják, hanem élni akarják a saját életüket – mellette, és nem nélküle. Gyermeki énje képtelen helyzeteket tud provokálni, csakhogy törődést, figyelmet kapjon.

Ha a társatok Rák

Szokjatok hozzá, hogy az élet vele egyszer fent, egyszer lent. Ne állítsátok őt kész tények elé, és a meglepetéseket sem mindig szereti. A jövő kiszámíthatatlanságára sokszor negatív gondolatokkal reagál, ami bizonytalanságából ered. A Rák a ingatagságát humorral leplezi, ám változékonysága vezetheti őt a depresszióba is. Nagy dózisban a nevetés, az optimizmus és boldogság öngyógyító erővel bír. Céltudatos jegy, aki célját eléri, még ha oldalazó stratégiával is teszi. Szeret ellenkezni. Amikor az „az nem úgy van” kerül a lemezjátszóba, hagyjuk lecsengeni. Szeretetből és dicséretből azonban nincs az a mennyiség, ami túl sok lenne egy Ráknak. Ha kételyeitek lennének gyermeki mivolta felől, higgyük el, idővel a Rák is megedződik és felnő.

A fent leírtak általános érvényűek, az itt leírtak nem mindenkire egyformán vonatkoznak. A Rák jellemvonások megjelenhetnek azoknál is, akiknek a Holdjuk, aszcendensük ebben a jegyben áll, vagy erőteljes a Hold hatása a képletükben. FONTOS: egy adott személy pontos jellemrajzához és sorsának megismeréséhez a percre pontos születési horoszkóp felállítása szükséges, mely képzett asztrológiai tudást igényel. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.