Egyéb kategória

Ne függjetek a telefonotoktól: tippek, hogy visszatérjetek a való életbe

Manapság már félemberek – vagy még annyik sem – vagyunk a telefonunk nélkül. Telefonnal fotózunk, telefonnal eszünk, telefonnal sétálunk és még sorolhatnám. Ti is tudjátok, generációról generációra egyre rosszabb a helyzet, a kicsik már nemhogy mobillal kelnek és fekszenek, hanem a tabletet választják a homokozó és a videojátékok helyett. De ha mi visszaveszünk, talán menthető lesz a helyzet.

vous - 2016.06.18.
Ne függjetek a telefonotoktól: tippek, hogy visszatérjetek a való életbe

A Bustle is megelégelte mobilfüggőségünket és konkrét tippekkel próbál minket visszatéríteni az életbe. Nem mondom, hogy világot rengető változás fog bekövetkezni, ugyanis ha jól sejtem, majdnem ugyanúgy fogtok ti is a telefonotok után nyúlni, miután elolvastátok ezt a cikket. De talán picit mindenki elgondolkozik és kicsit visszavesz. Miért is kellene nekünk minden egyes pillanatban a telefonunktól függeni? (Anna egyébként már egyenesen kórnak nevezi azt, amit a telefonunk csinál velünk.) Kevesebb mobilozás = több élet! Ez nektek is jó, nem? Nézzétek meg, hogyan védhetitek ki a telefonotok használatát bizonyos helyzetekben!

Létezik még ébresztőóra

Igen, csajok, talán nektek is megvan még otthon a jó öreg vekker. Ha nincsen, ideje beszerezni egyet, akár digitális ébresztőórát is vásárolhattok. Egy osztálytársam mindig ezt mondta: „Enci, ne aludj a telefon közelében, mert nem tesz jót az agynak!” Vagy valami ilyesmit. Szóval, ha picit is figyeltek magatokra, tegyétek messzebb a telefont, de még jobb, ha az ébresztőórát nyomjátok ki reggelente az okoskütyütök helyett!

Hozzátok be a „kaja közben nincs telefon” szabályt!

Ó, igen, én is áldozatául esem néha annak, hogy a szebbnél szebb ételeket lefotózom, meginstázom, stb. Na de most tényleg: ameddig ezzel elkínlódok, a velem szemben ülő agyvérzést kap, annyira éhes/szomjas már, sőt, simán ki is hűlhet a kaja. Nektek megéri a tökéletes Insta-fotót? Arról nem is beszélve, hogy percenként rátok írhat valaki a Messengeren. Aztán oda a jó kis nyugis ebéd…

Forrás:
pixabay.com

A lefekvés nem egyenlő az ágyban chateléssel

Nem ártana meghoznotok a következő szabályt is: lefekvésnél nincs telefon és gép sem. Nemhogy elűzi az álmosságot, hanem még fel is pörgeti a nagy fény az agyatokat. A Bustle szerint érdemes egy külön szobába helyezni a kütyüt, így nem lesz meg a kísértés az unalmas éjszakákon. Ha ez mát túl sok, akkor csak ismételni tudom önmagam: tegyétek jó messze az ágyatoktól, már ezzel is sokat segítetek magatoknak!

Képernyővel lefelé kellene tartanunk a mobilt

Számomra nem kicsit meglepő dolgot javasolt Sloana Davidson, aktivista. Szerinte képernyővel lefelé kellene elhelyeznünk minden egyes alkalommal a telefonunkat. Úgy gondolja, nem elég, hogy némára veszitek a mobilt, ugyanis a bejövő üzenetek, értesítések fényjeleket is kiadnak, ami miatt zavartak lehettek. Ha lefordítjátok a mobilt, nyilván nem látjátok majd a fényjeleket. Na már most jogosan kérdezhetnétek: akkor rögtön ne dobjuk már ki a telefont? Hiszen valószínűleg pont azért vettétek, hogy megkapjátok a fontos üzeneteket, hívásokat. Jogos. Én sem fogom lefordítva tartani a mobilomat, de aki óriási változást akar az életében, annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a taktikát.

Forrás:
pixabay.com

Sétánál vagy biciklizésnél hagyjátok otthon a telefont!

Tudom, ez egy őrült kérés. De kell egy olyan cselekvés a nap folyamán, aminél nincs ott veletek a féltve őrzött kincsetek. Ha többórás gyalogtúrára mentek, nyilván vigyétek magatokkal, hiszen bármi probléma adódhat közben. De ha lesétáltok a közeli kisboltba, vagy mentek egy kört a biciklitekkel próbáljátok ki, milyen érzés nélküle! Spoiler: egészen meglepő lesz, hogy nem fogjátok folyton az üziket bámulni.

Ha bizonytalanok vagytok magatokban, mindenképpen csekkoljátok, hogy telefonfüggők vagytok-e!

Ajánlott cikkek