Egyéb kategória

„Amíg egy szuperhős megküzd a gonosszal, addig egy hercegnő várja, hogy más megküzdjön érte” – interjú Kerepeczki Annával, a VOUS fotósával

Júniusban végig ünnepeltünk: 1 éves lett a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk. Rájöttünk, olyan sokan vagyunk, hogy a sorozatot folytatjuk a szülinapi hónap után is.

vous - 2016.07.06.
„Amíg egy szuperhős megküzd a gonosszal, addig egy hercegnő várja, hogy más megküzdjön érte” – interjú Kerepeczki Annával, a VOUS fotósával

Én Kerepeczki Annával, a VOUS legfiatalabb fotósával és egyben képszerkesztőjével beszélgettem, így megismerhettem egy nagyon vagány, képregényimádó csajt. 

Képszerkesztő vagy a VOUS csapatában, így adja magát az első kérdés, hogyan is kezdtél el fotózni?

Általános iskolás korom óta érdekel a művészet. Divattervező szerettem volna lenni. Végül rájöttem, hogy nem tudok olyan szépen rajzolni, ami a továbbtanuláshoz elvárt, ezért sima gimibe mentem. Ott pedig nagyon szerettem a médiaórákat, teljesen lekötöttek a fotótöris dolgok, így döntöttem végül a fotózás mellett. 

Mindig nálad van a fényképezőgéped? Vagy inkább az a fajta fotós vagy, aki munkához használja?

Szeretnék olyan lenni, akinél mindig ott van, de sajnos néha a lustaság legyőzi a szorgalmat. Illetve nem mindig esik jól a minimum kétkilós fényképezőgépet cipelni.

Forrás:
Hámori Zsófia

Elég extrém csajnak tűnsz. Volt esetleg őrült divathóbort, amit kipróbáltál kamaszkorodban? Brutál hajszín, ilyesmi?

Nagyon sokféle hajam volt már, a fodrászom tudna mesélni. Szőke frufru, színes tincsek, vörös nagyon sok árnyalata. Én így lázadtam. Most már maradok a majdnem eredetinél, bár néha elkap az „őrület”, és színes hajat szeretnék megint.

kerepeczki anna húzos interjú

Anna VOUS-élményei:

2015 szeptembere óta a csapat tagja

A kedvenc saját cikkét a barátnőjéről készítette, amiben egy magyar cosplayer mindennapjait mutatta be

Az eddigi legnehezebb feladat Anna számára az volt, hogy szakmailag felérjen a többi képszerkesztőhöz: „Ők sokkal tapasztaltabbak nálam. Sajnos még a közelükben sem vagyok, de igyekszem, sokat tanulok tőlük. A fotózások során egyébként a modellek instruálása a legnehezebb számomra, de úgy érzem, hogy az itt töltött kilenc hónapom alatt rengeteget tanultam. Mostanában elég jól ráérzek az illusztrációkra – lehet azért is, mert rohanás az egész nap és rá vagyok kényszerülve a jó megoldásokra.”

Eddigi legjobb VOUS-élménye az volt, amikor Senát az Irie Maffiából fotózhatta, valamint találkozhatott a GameDay Irodás Szirmai Gergővel és Kiss Imivel is.

Olvastam egy cikkedet, amiből megtudtam, képregényrajongó vagy. Hogyan lettél az? Miért inkább a szuperhősök, mint a hercegnők?

Mindig is fiús lány voltam, sosem éreztem azt, hogy én most habos-babos ruhában szeretnék táncikálni. Inkább a fiús mesék kötöttek le, és ez mostanáig meg is maradt.  
Szerintem a szuperhősök sokkal motiváltabbak, mint a hercegnők. Amíg egy szuperhős megküzd a gonosszal, addig egy hercegnő várja, hogy más megküzdjön érte. Oké, elismerem: manapság már vannak vagány hercegnők! Amikor gimis voltam, inkább neten olvastam képregényeket, ma már ez persze változott. Nincs jobb a frissen nyomott képregény illatánál!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mennyire néznek itthon furán egy képregényimádó lányra? Mennyire vágják, hogy mi is az, amit viselsz? Zavar egyébként, ha a rajongásod miatt megnéznek?

Szerencsére a képregényfilmek miatt már valamennyire képben vannak az emberek a szuperhősökkel vagy néhány szimbólummal kapcsolatban. Ha meg is néz valaki, akkor azért, mert ismeri, vagy ő is rajongó. Tök jó ilyenkor összenézni a metrón. Volt például, hogy én dicsértem meg valakit a király pólója miatt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.