Egyéb kategória

„Beszélni is alig tudtam, amikor már naponta többször átöltöztem” – Ismerjétek meg divatimádó szerkesztőnket, Engel Nórit!

Júniusban ünnepelünk: 1 éves a VOUS! Ebből az alkalomból meglepetés-interjúsorozattal készültünk, amelyben végre mi, VOUS-lányok is elárulunk magunkról ezt-azt. A karácsonyi ajándékozások mintájára mindannyiunk neve felkerült egy cetlire, és mindannyian húztunk valakit, akivel kicsit elbeszélgettünk.

vous - 2016.06.12.
„Beszélni is alig tudtam, amikor már naponta többször átöltöztem” – Ismerjétek meg divatimádó szerkesztőnket, Engel Nórit!

Van egy VOUS-lány, akit néha Zugló színfoltjának, néha a VOUS boszorkányának hívok. Előbbit azzal érdemelte ki, hogy öltözködésben egyszerűen nem tud hibázni. Utóbbit azzal, hogy imádja a horoszkópot. Ja, és pusztán gondolattal elérte, hogy én őt, Emcsi pedig engem húzzon. A mindig csinos Engel Nórival beszélgettem.

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, jöjjön egy coming out: Nórival egy éve járunk – reggelente együtt dolgozni.

Hogyan kerültél a VOUS-hoz?

Az egyetem utolsó évében az Origónál voltam közösségikommunikátor-gyakornok, itt ismertem meg főszerkesztőnket, Esztert. A VOUS indulásakor jött egy lehetőség, amire akkor nagy nehezen, de rávettem magam. Épp a szakdolgozatomat írtam, így nehezemre esett megírni a próbacikket, pláne tökéletesre – mert így szerettem volna. Végül megírtam, és azt éreztem, ha már belevágtam, igenis be akarok kerülni a csapatba. (Elvégre Oroszlán lány vagyok!) Bekerültem, és Eszter mellett junior szerkesztőként kezdtem el megismerni az újságírás és a szerkesztés rejtelmeit, amit azóta is tanulok.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mindig érdekelt a divat, vagy csak itt indult el nálad ez a sztori?

Amióta az eszemet tudom, érdekelnek a ruhák és a divat világa.

Kicsi gyerekként beszélni alig tudtam, de naponta többször átöltöztem, hogy jól érezzem magam. Gondosan megválogattam a szettemet, anyukám pedig csak rábólintott.

A Barbie babák kiválasztásakor is csak a ruha számított, semmi más. Később, mikor komolyabban érdekelt a téma, a nagynéném által Olaszországból hozott magazinokat lapozgattam unásig. Aztán egyetem alatt a divatimádatom pár évre visszaszorult, és csak a vásárlási szokásaimban mutatkozott meg. Végül itt a VOUS-nál újra kiteljesedhet a rajongás, mivel leggyakrabban ilyen témájú cikkeket írok nektek.

Nóri VOUS-élményei

Az indulás óta a csapat tagja.

Kedvenc saját cikke a Katalin hercegné hivatalos hasonmásával készített interjúja.

Eddigi legnehezebb feladata: Amikor az Andrássy úton található Burberrybe be kellett mennem kabátot próbálni. Szerintem utoljára államvizsga előtt izgultam ennyire. Ha nem cikkekben gondolkozom, akkor pedig minden napban van valamilyen kihívás.”

Eddigi legjobb élménye: A közös H&M-akciónk. Egy nap leforgása alatt több nagyobb portál is címlapon említette a cikkünket, majd másnap két kereskedelmi tévében is szerepeltünk. Azt hiszem, erről még az unokáim is hallani fognak.”

Csoda, hogy nem horoszkópos cikkeket írsz. Sokszor vitáztunk már ebben a témában – én ellene, te mellette vagy. Komolyan hiszel benne?

Még szép! Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok vallásos ember, pontosabban nem a megszokott formában. Nem vagyok megkeresztelve, az egész életemet elkerülte a vallás. Néhány éve azonban elkezdtem az asztrológia iránt érdeklődni, és mélyre ástam. Mint minden ember, úgy én is hiszek valamiben, ez pedig nem más, mint az, hogy a sorsunk a csillagainkban (is) rejlik – hogy leegyszerűsítve mondjam.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A te csillagaid azt dobták, hogy a VOUS egyik motorja légy. Mennyit foglalkozol egy nap az oldallal?

Hú, szerintem az ébredés pillanatától az esti alvásig. Természetesen ez édes „teher”, szeretem csinálni, amit csinálok, és jelenleg így kerek az életem. Ha hétvégente épp nem kéne dolgoznom, akkor sem bírok ki úgy egy napot, hogy ne nézzem meg az e-mailjeimet.

Ha írhatnál egy e-mailt az egy évvel ezelőtti Nórinak, mit írnál?

Leginkább megnyugtatnám, hogy ne aggódjon annyit, minden a legnagyobb rendben lesz. Ja, és persze azt, hogy BÍZZON MAGÁBAN!

Címkék: #vous #vous-lányok
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.