Egyéb kategória

Nyomasztó jelenség: inkább osztoznánk a fogkeféken, mint a telefonjainkon!

Sok mindent mondanak a generációnkra: hogy lusták vagyunk, hogy fizikai fájdalmat okoz, ha egyszerre csak egy dologra kell odafigyelnünk, hogy nálunk már nem divat a házasság – és mi rendre megvédjük magunkat. De akad olyan tény, ami mellett még mi sem tudunk szó nélkül elmenni: tudtátok például, hogy a generációnk tagjai inkább osztoznának egymás fogkeféin, mint telefonjain? Ezt az infót nem könnyű feldolgozni!
vous - 2016.06.02.
Nyomasztó jelenség: inkább osztoznánk a fogkeféken, mint a telefonjainkon!

A 21. századi emberről tudjuk, hogy imádja a telefonját, és miért is lenne ez másképp? Hiszen általa képesek vagyunk kommunikálni távoli szeretteinkkel, az emberiség egész eddigi tudása elfér benne, megnézhetjük rajta kedvenc sorozatunk legújabb részét a buszon, és még sokáig lehetne sorolni. Igazán kevés érv szól a telefonunk ellen, de ha van valami, amivel minket is el lehet gondolkoztatni, az az indokolatlan ragaszkodás. Csajok, szomorú hírem van: a legújabb kutatások szerint inkább osztoznánk egymás fogkeféin, mint telefonjain!

Az O2 Mobile Life Report legújabb információi szerint az okostelefon-tulajdonosok mindössze 4,5%-a engedné, hogy mások hozzáférjenek a telefonjaikhoz, ezzel szemben 9% engedné, hogy valaki kölcsönvegye a fogkeféjüket – írja a Bustle.

Forrás:
Giphy

Ebben az egyetlen megnyugtató talán az, hogy csak nagyon kevés ember osztozna másokkal a fogkeféjén: az eredmény szerint kevesebb mint 10-ből egy. De maga a tény, hogy ez kevésbé tabu, mint egymás telefonján osztozni, eléggé nyugtalanító – hiszen ha osztozunk a telefonunkon, talán olyanokkal is megosztjuk a magánéletünk részleteit, akikkel nem szeretnénk, de ha egy fogkefén osztozunk, az akár az egészségünkbe is kerülhet!

A Centers for Disease Control and Prevention értesülései szerint még abban az esetben is, ha szemmel láthatóan teljesen tisztára sikáljuk a fogkefénket, rengeteg veszélyes kórokozó marad a felületén, így semmilyen szituációban nem javasolják, hogy ketten osztozzanak rajta, ugyanis így nagyobb eséllyel kapunk el fertőzéseket.

Ez pedig sokkal, de SOKKAL rosszabb, mintha valaki elolvasna egy privát beszélgetést az exetekkel a Messengereteken, nem igaz?

Ajánlott cikkek