Egyéb kategória

Felhagyott a dezodor használatával egy lány – így változott meg az élete

Már megszoktuk, hogy folyton tisztálkodunk. Reggel egy gyors zuhany, aztán mozgás után egy rövid tusolás, és hogy jót aludjunk este, ismét egy kis pancsikolás. Számunkra teljesen természetes, hogy tiszták vagyunk és frissek, és minden reggel használunk dezodort is. Ám egy blogger kipróbálta, milyen dezodor nélkül élni, az ő tapasztalatait hoztam el nektek!
vous - 2016.06.03.
Felhagyott a dezodor használatával egy lány – így változott meg az élete

Valószínűleg mindannyian hallottatok már róla, hogy az illatoknak és a testünkből áradó feromonoknak milyen fontos szerepe van a párválasztásban. Nyilván mindenki bőrének megvan az illata, és nem mondok újdonságot azzal sem, hogy az emberek sokkal jobban vonzódnak azokhoz, akiknek a szagmintája teljesen eltér a sajátjától. Tehát kedves lányok, ha a szerelmetek és ti genetikailag és szexuálisan is egymásnak vagytok teremtve, akkor bizony egymás kondizás utáni testszaga is tetszeni fog.

A Your Tango egyik bloggere kíváncsiságból döntött úgy, hogy felhagy a dezodor és mindenféle testszagűző termék használatával. Természetesen néhány kivétellel erősítette saját szabályát. Amikor kosarazott, táncolt vagy bármilyen nemes alkalomra meghívása volt, mindig viselt magán dezodort. Évek teltek el azóta, hogy elkezdte ezt az egész kísérletet, persze 2-3 naponta megfürdött, és végül egyáltalán nem bánta meg, hogy belevágott.

Íme, a bevállalós lány tapasztalatai:

1. Nincs mindenkinek szüksége dezodorra

Forrás:
www.istock.com

Nem szabad bedőlni a marketingnek, nem lesztek gusztustalanul büdösek, ha kihagytok néhány alkalmat a dezodorhasználatból. Kutatások bizonyítják, hogy a legtöbb ember túlbecsüli, mennyire van erős szaga. Úgyhogy kétféle mód van rá, hogyan tesztelhetitek le, szükségetek van-e már egy kis deóra.

Az első, ha megkérdeztek egy családtagot vagy közeli barátot, persze, ne haragudjatok meg rájuk, ha nem tetszik, amit hallotok.

A másik pedig a fülzsír. Igen, jól látjátok! Kétféle fülzsírtípus van. Az egyik az, ha fehér és réteges, a másik pedig ha sötét és ragadós. Azok az emberek, akiknek ez utóbbi, tehát sötét és ragadós a fülzsírjuk, sokkal hajlamosabbak a kellemetlen testszagra. Míg a másik végletnek, akinek fehér a fülzsírjuk, nincs olyan erős testszaguk, amiért aggódniuk kellene.

2. Dezodor nélkül valószínűleg nem lesz sárga foltos a felsőtök

Nem tudja, pontosan mi az, oka, de amióta a bloggerhölgy abbahagyta a dezodor használatát, egyik ruháján sincsenek sárga foltok.

3. A legtöbb dezodor vegyi anyagokat tartalmaz

Forrás:
www.istock.com

Hallottunk már arról, hogy bizonyos dezodorok mellrákot is okozhatnak. Nem is csoda, hisz a legtöbbnek nagyon magas a vas– és alumínium-tartalma, így érdemes megnézni, milyen fajtát vásároltok.

4. A dezodorok vonzzák a szúnyogokat

Nagy az esélye annak, hogy ha dezodor van rajtatok, ti lesztek a szúnyogok kedvenc célpontja. A szabadban amúgy se lehet senkinek nagyon rossz szaga.

Szóval nem muszáj minden egyes nap dezodort használnotok, érdemes kísérleteznetek, hogy mitől érzitek legjobban magatokat a bőrötökben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.