Egyéb kategória

Megkönnyeztük: így vette át a súlyos beteg diák az érettségijét

Az érettségi bizonyítvány átvétele az első olyan ceremónia az életünkben, ami azzal az érzéssel tölt el bennünket, hogy végre elértünk valamit. Sokan úgy gondolunk ezekre a pillanatokra, mint biztosan elkövetkező eseményekre, pedig egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek ugyanolyan lehetőségei vannak, mint nekünk. Glen Douglas például már diákkorában egy olyan betegségben szenvedett, ami miatt képtelen volt járni. De mire elérkezett az érettségi, mégis képes volt kimenni a pódiumra és átvenni a bizonyítványát.
vous - 2016.05.30.
Megkönnyeztük: így vette át a súlyos beteg diák az érettségijét

Glen Douglas Haynest mindössze 12 évesen diagnosztizálták egy súlyos betegséggel, a Duchenne-féle izomdystrophiával, melynek következtében egy sor dologra nem volt képes, amire kortársai igen. Ez ugyanis egy öröklődő izombetegség, mely akár halálos kimenetelű is lehet. A beteget súlyos izomgyengeség jellemzi, így nagyon hamar mozgáskorlátozottá válhat – írja egy online diagnosztikával foglalkozó oldal.

Glen azonban rengeteg támogatást kapott a családjától és a barátaitól is, illetve egy gerincoperáción is átesett. Így történhetett, hogy két célját is elérte hét évvel később: le tudott érettségizni, és a saját lábán tudott felmenni a pódiumra, hogy átvehesse a bizonyítványát.

A ceremónián orvosa segítette talpra, majd az összegyűlt tömegen volt a sor, hogy talpra álljon, és elismerő tapssal jutalmazza Glen erőfeszítéseit. Az eseményről videofelvétel is készült, amitől garantáltan ti is elérzékenyültök majd. Nézzétek meg, hogyan viszi véghez egy súlyosan beteg fiú élete egyik álmát – nem mindennapi látvány!

Ajánlott cikkek