Egyéb kategória

Most a hideg víz jót tesz a hajnak, vagy sem? Eloszlatjuk a tévhiteket!

Sokat beszéltünk már a hajunk kezeléséről, de még mindig nem eleget. Ti milyen vízben mostok hajat? A hideg vagy inkább a meleg vizet választjátok? Egy biztos: ha ápolt és egyben egészséges hajat szeretnétek, érdemes követnetek egy bizonyos rutint.
vous - 2016.05.28.
Most a hideg víz jót tesz a hajnak, vagy sem? Eloszlatjuk a tévhiteket!

Azt már megírtuk nektek, hogy mely hajápolási trükköket kell elfelejtenetek. De tisztában vagytok vele, hogy milyen hatást gyakorol a hideg víz a hajatokra? Ha a forró zuhanyra esküsztök minden hajmosás alkalmával, ne tegyétek! Nem, nem mondom, hogy a forró zuhany rosszat tesz a hajnak. De a meleg és a hideg víz EGYÜTT igazán jó hatást gyakorol a hajatokra, ugyanis rendkívül pozitív reakciókat indítanak be a fejbőrön – írja a Bustle.

Vagyis nem kötelező szigorúan csak meleg vízben hajat mosnotok. Amikor nekikezdtek a nagy hajprocedúrának, előtte öblítsetek le meleg vízzel, ami segít megnyitni a hajhám rétegeit. Ez azért tesz jót a hajkoronátoknak, mert jobban beindítja a sampon és a kondicionáló pozitív hatását a hajatokon. Amikor kiöblítettétek a sampont és a balzsamot, eresszetek rá hideg vizet, ami segít visszaállítani a hajhám rétegeit. Ez fényt ad a hajnak, valamint kiissza a szükséges nedvességet a balzsamból, amitől nem lesz szálkás, szálló a hajatok. Vagyis extrahidratálttá tehetitek a frizurátokat, ha kombináljátok a hideg és a meleg vizet.

Azt tudtátok, hogy miért zsírosodik jobban a hajatok menstruáció idején? Egy korábbi cikkünkből kiderül.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!