Egyéb kategória

60 ezer embert rúgtak ki a robotmunka bevezetésével

Az újabbnál újabb technikai vívmányok megjelenésével egyre biztosabbak voltunk benne, hogy eljön az idő, amikor az emberi munkaerőt átveszi a robotmunka. Amikor mégis szembesülünk a rideg valósággal, megdöbbenünk, hogy mennyi ember sorsa múlhat a fejlődésen.
vous - 2016.05.26.
60 ezer embert rúgtak ki a robotmunka bevezetésével

Egy okostelefonokat készítő kínai gyár 110 000-ről 50 000-re csökkentette a dolgozók számát a robotmunka bevezetése miatt. Ugyanis így sokkal olcsóbb a gyártási folyamat, hiszen nem kell a munkaerőért fizetni. Mindemellett sokkal gyorsabb a gyártás, és az előállítási folyamat során kisebb a hibafaktor – írja a Boingboing.

A jövő nem tartogat semmi jót a munkás emberek számára, mert előre áthatólag 600 újabb cég tervez hasonló átszervezéseket. A kérdés csak az, hogy mi lesz az emberi munkaerővel és hogyan kapnak majd munkát az emberek, akik a gyárakban dolgoztak egész életükben. A pénzközpontú világban mindenki a kevés kiadás és a nagyobb bevétel elérésére törekszik, így a robotokkal végzett munkát egész biztosan be fogják vezetni. Akik pedig emiatt veszítik el az állásukat, jobban teszik, ha már most újabb lehetőségek után néznek.

De nyugi, lányok! A férfiakat ez a veszély jobban fenyegeti.

Forrás:
giphy
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.