Egyéb kategória

Egy rajongó 2014-ben így fejtette meg Hodor nevének jelentését

Először is felhívnám minden kedves Trónok harca-rajongó figyelmét, hogy ez a cikk egy az előző, azaz 5. részből kiderült információról fog szólni, szóval ha valamiért még nem volt időtök megnézni az új részt, ne olvassátok el a cikket, ugyanis SPOILEREK következnek!
vous - 2016.05.24.
Egy rajongó 2014-ben így fejtette meg Hodor nevének jelentését

Az előző rész heroikus zárójelenetéből kiderült a Trónok harca nézői számára, hogy miért a „hodor” az egyetlen szó, amit Hodor ki tud mondani, és persze ezzel együtt az is, hogy mit jelent ez a kifejezés. Persze most már azt kívánjuk, bárcsak ne tudnánk, ugyanis sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy újabb szeretetre méltó karaktertől búcsúzik a show.

Miközben Bran újabb időutazást tesz és újra Deresben van, a Mások eljönnek a korábban megjelölt fiúért. Ez is a rész egyik új infója: ha megérint valakit a Mások királya, akkor azt felkeresi és megöli. Ennél azonban bonyolultabb a zárójelenet, ugyanis Bran részben hallja saját jelenének a hangjait, így hallja Meera kiáltásait is. Bran átveszi Hodor teste felett az irányítást, és miután a csapat kimenekült a Mások elől a barlangból, Hodor feladata, hogy tartsa az ajtót, hogy a Mások ne jussanak ki. „Hold the door!”, vagyis „Tartsd az ajtót!”, kiabálja Meera újra meg újra Hodornak, és Bran látja, ahogy a múltban a fiatal és igen egyszerű legény, aki Hodor volt valaha, összeesik és habzó szájjal kiabálja, hogy „Hold the door”, ameddig szavai annyira összemosódnak, hogy végül már csak annyit lehet érteni: „hodor”.

Senki sem gondolta volna előre, milyen végzetes üzenetet hordoz ez a szó. Vagy mégis?

Forrás:
nationalave.com

2014-ben a show egyik legnagyobb rajongója, Michael Ventrella annyira szerencsés volt, hogy összefutott George R. R. Martinnal egy liftben, és bátran közölte az íróval: ő bizony tudja, miért hodorozik Hodor. A beszélgetés a rajongó honlapja szerint így hangzott:

Michael: Végre rájöttem, hogy miért van egy olyan nevű szereplőd, hogy Hodor.

Martin: Igen?

Michael: Gondolkoztam azon a megjegyzésen, amit korábban tettél arról, hogy liftszerelő szeretnél lenni. Ebből már egyértelmű volt számomra, hogy a „Hodor” egy rövidítés arra, hogy „Hold the door”.

Martin (nevetve): Nem is tudod, mennyire közel jársz!

Ventrella így zárja a Hodorról szóló korábbi értekezését a honlapján: „Szóval ha valaha megtudjuk, honnan jött Hodor neve, és köze van az ajtókhoz, emlékezzetek rá, hogy itt hallottátok a megfejtést először!”

Ajánlott cikkek