Egyéb kategória

Egy rajongó 2014-ben így fejtette meg Hodor nevének jelentését

Először is felhívnám minden kedves Trónok harca-rajongó figyelmét, hogy ez a cikk egy az előző, azaz 5. részből kiderült információról fog szólni, szóval ha valamiért még nem volt időtök megnézni az új részt, ne olvassátok el a cikket, ugyanis SPOILEREK következnek!
vous - 2016.05.24.
Egy rajongó 2014-ben így fejtette meg Hodor nevének jelentését

Az előző rész heroikus zárójelenetéből kiderült a Trónok harca nézői számára, hogy miért a „hodor” az egyetlen szó, amit Hodor ki tud mondani, és persze ezzel együtt az is, hogy mit jelent ez a kifejezés. Persze most már azt kívánjuk, bárcsak ne tudnánk, ugyanis sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy újabb szeretetre méltó karaktertől búcsúzik a show.

Miközben Bran újabb időutazást tesz és újra Deresben van, a Mások eljönnek a korábban megjelölt fiúért. Ez is a rész egyik új infója: ha megérint valakit a Mások királya, akkor azt felkeresi és megöli. Ennél azonban bonyolultabb a zárójelenet, ugyanis Bran részben hallja saját jelenének a hangjait, így hallja Meera kiáltásait is. Bran átveszi Hodor teste felett az irányítást, és miután a csapat kimenekült a Mások elől a barlangból, Hodor feladata, hogy tartsa az ajtót, hogy a Mások ne jussanak ki. „Hold the door!”, vagyis „Tartsd az ajtót!”, kiabálja Meera újra meg újra Hodornak, és Bran látja, ahogy a múltban a fiatal és igen egyszerű legény, aki Hodor volt valaha, összeesik és habzó szájjal kiabálja, hogy „Hold the door”, ameddig szavai annyira összemosódnak, hogy végül már csak annyit lehet érteni: „hodor”.

Senki sem gondolta volna előre, milyen végzetes üzenetet hordoz ez a szó. Vagy mégis?

Forrás:
nationalave.com

2014-ben a show egyik legnagyobb rajongója, Michael Ventrella annyira szerencsés volt, hogy összefutott George R. R. Martinnal egy liftben, és bátran közölte az íróval: ő bizony tudja, miért hodorozik Hodor. A beszélgetés a rajongó honlapja szerint így hangzott:

Michael: Végre rájöttem, hogy miért van egy olyan nevű szereplőd, hogy Hodor.

Martin: Igen?

Michael: Gondolkoztam azon a megjegyzésen, amit korábban tettél arról, hogy liftszerelő szeretnél lenni. Ebből már egyértelmű volt számomra, hogy a „Hodor” egy rövidítés arra, hogy „Hold the door”.

Martin (nevetve): Nem is tudod, mennyire közel jársz!

Ventrella így zárja a Hodorról szóló korábbi értekezését a honlapján: „Szóval ha valaha megtudjuk, honnan jött Hodor neve, és köze van az ajtókhoz, emlékezzetek rá, hogy itt hallottátok a megfejtést először!”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.