Egyéb kategória

Dolgok, amikről nem is tudjátok, hogy roncsolják a fogaitokat!

Akárhányszor mostok fogat, és akármilyen alaposan figyeltek a higiéniára, mégis romlik a fogatok? Most kiderülhet, hogy mi az oka, hoztunk ugyanis pár olyan dolgot, amiről nem is gondoljátok, hogy rosszat tesz a fogaitoknak.
vous - 2016.05.25.
Dolgok, amikről nem is tudjátok, hogy roncsolják a fogaitokat!

Oké, azt mindenki tudja, hogy a kávé, a szénsavas üdítők és a fogmosás hiánya a fogak gyengüléséhez, elszíneződéséhez vezet, de előfordulhat, hogy nem ezektől romlik a fogatok. Éppen ezért elhoztuk nektek a Women’s Health listáját azokról a dolgokról, amik a fogak elromlásához vezethetnek.

Limonádé

Bár a citromos víz és a – mérsékelt – citrom fogyasztásának számos pozitív hatása van, a limonádé inkább rosszat tesz nektek, mint jót. A limonádéban a sav és cukor kombinációja ugyanis nagyon károsítja a fogaitokat.

Forrás:
pixabay.com

Sportitalok

Cukor- vagy édesítőtartalmuk miatt mindenféle baktériumnak jó táptalajt biztosítanak a szátokban.

Fehérbor

Míg a vörösbor sokkal rosszabb, a fehérborral is vigyázni kell, főleg, ha vacsi előtt isztok egy-két pohárral, aztán esztek egy kis paradicsomszószos tésztát.

Forrás:
pixabay.com

Uszoda

Ha uszodába jártok, sokszor vesztek úszás közben levegőt a szátokon, és ilyenkor a medence és a víz kezelésére használt vegyszerek mind a fogaitokra kerülnek, amik gyengítheti őket.

Gyógyszerek

Néhány gyógyszerkúra során előfordulhat, hogy romlik a fogatok. A hosszú távú kezelések esetében gyakoribb a probléma.

Sérülések

Ha sportoltok valamit és megsérül a fogatok, akkor előfordul, hogy elhal egy-egy ideg, ami pedig a fogak szürkeségéhez vezethet.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mindezekről le kell mondanotok, inkább csak figyeljek oda a megfelelő szájhigiéniára és arra, hogy bizonyos dolgokból csak mértékkel fogyasszatok. Ezt pedig nem csak a fogaitok hálálják majd meg!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.