Egyéb kategória

Na, így ne szedjétek ki a gyerek tejfogát!

Mikor eljött az ideje annak, hogy a tejfogaim hullani kezdjenek, kíváncsisággal vegyes félelemmel vizsgálgattam a nyelvem hegyével, hogy mozog-e a fogam, mennyire mozog, és reméltem, úgy kelek egy reggel, hogy nincs a számban. Hogy lenyelem-e vagy kiesik az ágyra, az már nem érdekelt különösebben.
vous - 2015.09.20.
Na, így ne szedjétek ki a gyerek tejfogát!

Annyira pontosan emlékszem az érzésre, hogy piszkálom, feszegetem, furcsa volt a nyilallás, meg az, hogy egy fog így viselkedhet. Szerencsére a szüleim nem erőltették, hogy húzzuk ki idő előtt, nem kell kivárni, míg kiesik. Eléggé tudott bosszantani, mikor más anyuka felajánlotta, hogy kiszedi azt a csúnya, szemtelen kis fogat. Két okból is:

  • Az én számba csak én meg az anyám nyúlhat.
  • Mi a fenének kell így siettetni a dolgot? Kiesik az magától is.

Sosem értettem azokat a szülőket, akik a kilincses módszerrel próbálták kiszedni gyerekeik laza tejfogát, meg volt, aki zsebkendővel esett neki. Szerintem ezen még a fogtündéres körítés se segített, ez egyszerűen terror, úgy, ahogy van, de szerencsére az én életemből ez kimaradt.

Ezért is akadtam ki, mikor egyre több videó bukkant fel a YouTube-on, amin a lelkes szülők már drónnal segítették ki gyerekük szájából a tejfogat. Oké, értem én, hogy a drón menő, meg hogy a technika átalakítja az életünket, de ennyire? Felfoghatatlan számomra még mindig, Hogy.Ez.Miért.Jó.

Remélem, a fogtündér extra fájdalomdíjat számolt fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.