Egyéb kategória

Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Sokan ellenzik a bolti mentolos, ízesített fogkrémek használatát, mondván, tele vannak olyan anyagokkal, melyek károsítják a száj nyálkahártyáját, és egyáltalán nem tesznek jót az ínynek. Ehelyett inkább otthon kotyvasztanak egészséges összetevőkből házi fogkrémet. Ezt ti is megtehetitek!

vous - 2016.03.02.
Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Gyerekkorunkban imádtuk az ízesített fogkrémeket, persze nem fogat mosni, hanem enni. Nyammogtunk a tükör előtt reggelente és esténként, ma azonban már az egészségtudatos felhasználók ezt nem tennék, főleg a fogkrémben található fluor és lauril-szulfátok miatt, melyek közül az utóbbi a legismertebb bőrallergén anyag, ami egyúttal rengeteg más kozmetikai termékben is megtalálható.

Objektum doboz

Mivel a természetes takarításhoz már adtunk nektek tippeket, és azt is elárultuk, milyen jól fel tudjátok használni a citromot, hogy védjétek magatokat és a környezeteteket, ezúttal elárulom, hogyan kotyvaszthattok házi fogkrémet magatoknak.

Az egész lényege, hogy beszerezzetek néhány alapanyagot, amit aztán kedvetekre variálhattok. A következőkre lesz szükségetek:

  • A tisztításhoz valamilyen finom, szemcsés dolog kell, ez lehet szódabikarbóna, finomra őrölt só vagy ásványi anyag, mondjuk kaolin.
  • Szükségetek lesz valamilyen nedvesítő anyagra, hogy géllé varázsoljátok a port, ez lehet gyógyteafőzet, kókuszolaj, aloe vera gél vagy glicerin.
  • Az ízesítéshez használhattok sztíviát vagy xilitet, ezek ráadásul a baktériumokat is segítik elpusztítani. Erre a célra megfelelhetnek még a különféle illóolajok is, ezek a fertőtlenítő hatásuk mellett friss leheletet is biztosítanak.

Az összetevőket kis tégelyben keverjétek össze, arra azonban ügyeljetek, hogy a kókuszolaj melegben cseppfolyóssá válik, ha mégis azt használjátok, tartsátok a házi fogkrémeteket hűtőben!

Próbáljátok ki még idén!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.