Egyéb kategória

Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Sokan ellenzik a bolti mentolos, ízesített fogkrémek használatát, mondván, tele vannak olyan anyagokkal, melyek károsítják a száj nyálkahártyáját, és egyáltalán nem tesznek jót az ínynek. Ehelyett inkább otthon kotyvasztanak egészséges összetevőkből házi fogkrémet. Ezt ti is megtehetitek!

vous - 2016.03.02.
Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Gyerekkorunkban imádtuk az ízesített fogkrémeket, persze nem fogat mosni, hanem enni. Nyammogtunk a tükör előtt reggelente és esténként, ma azonban már az egészségtudatos felhasználók ezt nem tennék, főleg a fogkrémben található fluor és lauril-szulfátok miatt, melyek közül az utóbbi a legismertebb bőrallergén anyag, ami egyúttal rengeteg más kozmetikai termékben is megtalálható.

Objektum doboz

Mivel a természetes takarításhoz már adtunk nektek tippeket, és azt is elárultuk, milyen jól fel tudjátok használni a citromot, hogy védjétek magatokat és a környezeteteket, ezúttal elárulom, hogyan kotyvaszthattok házi fogkrémet magatoknak.

Az egész lényege, hogy beszerezzetek néhány alapanyagot, amit aztán kedvetekre variálhattok. A következőkre lesz szükségetek:

  • A tisztításhoz valamilyen finom, szemcsés dolog kell, ez lehet szódabikarbóna, finomra őrölt só vagy ásványi anyag, mondjuk kaolin.
  • Szükségetek lesz valamilyen nedvesítő anyagra, hogy géllé varázsoljátok a port, ez lehet gyógyteafőzet, kókuszolaj, aloe vera gél vagy glicerin.
  • Az ízesítéshez használhattok sztíviát vagy xilitet, ezek ráadásul a baktériumokat is segítik elpusztítani. Erre a célra megfelelhetnek még a különféle illóolajok is, ezek a fertőtlenítő hatásuk mellett friss leheletet is biztosítanak.

Az összetevőket kis tégelyben keverjétek össze, arra azonban ügyeljetek, hogy a kókuszolaj melegben cseppfolyóssá válik, ha mégis azt használjátok, tartsátok a házi fogkrémeteket hűtőben!

Próbáljátok ki még idén!

Ajánlott cikkek