Lélek

Öt mondat, amit soha ne mondjatok egy Bikának!

A Bika lassú, igen, néha atomlassú, és a környezete rosszul viseli, ha mindig rá kell várni. Nyugodt természet, aki jól tűr, nehéz kihozni a sodrából, felbőszíteni majdhogynem lehetetlen. Ha mégis sikerül, vonuljunk fedezékbe. Ne akarjunk egy Bikát semmire se rávenni. Értsük meg, ha azt mondja, nem, az úgy is van. Eltéríthetetlen.

vous - 2021.12.30.
Öt mondat, amit soha ne mondjatok egy Bikának!

A Bika gyengéje a tulajdonlás, az evés és a pénz. Minden, ami az övé, azt le kell szépen törölgetni, leporolni hetente, ahhoz senki nem nyúlhat. Legyen az egy könyv vagy egy autó. Ebből kifolyólag nem díjazza, ha kárt okozunk a szeretett dolgaiban, leöntjük kólával az új üléshuzatot, eltörjük a kerti szerszámait.

A birtoklása kiterjed a szeretett személyre is. Megkérdőjelezni a hűségét, a megbízhatóságát, a „de ez biztos?" kérdésekkel biztosan megsértjük. Vegyük tudomásul, ha valamit megígért, megbeszélt, akkor az úgy van. Ne jöjjünk azzal, hogy közbejött más program, vagy bocsi, kések még fél órát.

És végül segíteni egy Bikának? Nem, köszöni szépen, ő független. Megszerzi, illetve megveszi, amire neki szüksége van, és ha majd kell segítség, szól. Ne nyomuljunk, ezt hagyjuk meg neki!

Forrás:
Cséfalvay Fanny
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.