Egyéb kategória

Gyertek velünk a napsütötte Afrikába az esős idő elől!

Afrika pont az a hely, ahová mindenki elvágyódik. A kontinens, amiről azt gondoljátok, hogy addig kár lenne eltávozni erről a világról, amíg nem láttatok egy ásító oroszlánt, és nem néztetek egy afrikai ember szemébe.
vous - 2016.05.14.
Gyertek velünk a napsütötte Afrikába az esős idő elől!

Afrika a Föld második legnagyobb kontinense, több mint 999 millió fős népességével egyben a második legnépesebb is, melyet két tenger vagy óceán határol. A kontinens lakói többek közt arabok, berberek, bantuk, busmanok, pigmeusok, szudanid népek és európaiak, akik főleg a mezőgazdaságból élnek. A népesség gyorsan nő, melynek egyik példája Kairó, mely a földrész legnépesebb városa, ugyanakkor kiemelkedő a szegénység is, mivel a kontinens lakóinak fele kevesebb mint napi egy dollárból él.

Izgalmas egy kontinens, és hogy hová mehetnétek? Ott van Afrika legmagasabb pontja, a Kilimandzsáró, ugyanakkor hívogató a Szahara sivatagos területe, ami 90-szer nagyobb hazánkénál. Egyszer pedig bele kell lógatnotok a lábatokat a Nílusba is, na és ott van ugye a kaméleonok hazája, Madagaszkár is.

Irány Ghána!

Mariann utolsó itthon íródott cikkét nemrég olvashattátok, egy időre elbúcsúzott szerkesztőségünktől, mivel ismét nyakába veszi egész családjával a világot. Sokat mesélt már nektek Iránról, Marokkóról, mostantól azonban Fekete-Afrikáról fog írni nektek, következő úti céljuk ugyanis a napsütötte Ghána. Első cikkét az izgalmas készülődésről itt olvashatjátok!

Hoztunk is nektek egy csokor képet a gyönyörű Afrikáról