Egyéb kategória

Ilyen egy újságíróval az élet – a mókán és kacagáson túl

Nem állítom, hogy egy újságíróval könnyű élni, legalábbis a pasimnak biztosan nem az. Igaz, nem mondja, de néha látom átsuhanni rajta azt a bizonyos árnyékot, ami igazából azt jelenti, hogy kicsit kivan.
vous - 2016.05.13.
Ilyen egy újságíróval az élet – a mókán és kacagáson túl

Vannak furcsaságok, ha újságíró pasival, csajjal hoz össze az élet. Minden munkának megvan a maga bája és kínja, keserve. Néha mi is sóvárgunk az átlag munkabeosztás után, de ez van. Szeretünk írni, szeretünk ebben a körforgásban élni. Szeretjük a munkánkat, csak néha fura lehet annak, aki velünk él.

Az, hogy Csobot Adél gyereke megszületett, fontos hír

Mert breaking, és hát igen, erre rá kell cuppanni, meg kell írni, akkor is, ha a pasi kicsit értetlenül nézi, hogy de miért pont ezt, és miért olyan fontos, és legfőképpen miért pont a Trónok harca kellős közepén kell megírni.

Meg kell tanulniuk, hogy az ő témaötleteik nem mindig nyerők

Néha mondanak tök jókat, de máskor kicsit elkalandoznak témaügyileg, és olyankor szólni kell, hogy hékás, mi női magazin vagyunk, ti pedig épp egy olyan témát ajánlotok, ami amúgy kábé egy tudományos magazin high-tech rovatába illik.

Forrás:
pexels

Nem tudnak tőletek aludni

Ellenem ez a legfőbb érv. Gyakran klimpírozok a gépemen éjfél után is, néha akkor jönnek a legjobb gondolatok, és igen, én állítólag úgy verem a billentyűzetet, mintha medve játszana a zongorán. Hüpp.

Lehetetlen időbeosztásunk van

Amihez néha nehéz igazodni. Nem minden este szabad, és gyakran a hétvégék is munkával telnek. Persze, van erre is megoldás, csak kell egy kis idő, míg mindenki belerázódik az új életvitelbe. Hiába, nem olyan az élet újságíróként azért, mint Carrie Bradshaw-é.

Nem tudunk leszakadni a telefonról

Mert mindig naprakésznek kell lennünk. Híreket nézünk, mentünk, olvasunk, újragondolunk, javítunk. E-mailt küldünk, gyorsan megvitatunk a nap 24 órájában. És így tovább.

Ajánlott cikkek