Egyéb kategória

Dolgok, amiket nem mesélünk el az egyéjszakás kalandokról

Habár az egyéjszakás kaland fogalma manapság már nem tabu, még mindig vannak olyan részletei, amikről nem szívesen beszélünk, és ez egyáltalán nem véletlen. Következzenek most azok a bizonyos részletek!
vous - 2016.05.08.
Dolgok, amiket nem mesélünk el az egyéjszakás kalandokról

Egy 2015-ben készített kutatás azt az eredményt hozta, hogy az amerikaiak mintegy 70%-a életében már legalább egyszer részt vett egyéjszakás kalandban, sőt, egy átlagos amerikai felnőttnek 2–5 egyéjszakás kalandja volt – írja a Bustle. Láthatjuk hát, hogy egy viszonylag gyakori jelenséggel van dolgunk, mégis vannak olyan részletei, amiket jobb szeretünk megtartani magunknak. És hogy miért? Néha kínos élményeket szerzünk, néha maga a személy hozna minket kínos helyzetbe, akivel megesett, vagy éppen negatív visszajelzést sikerült begyűjtenünk. Következzen most tehát pár olyan részlet, amit valószínűleg ti sem mesélnétek el a barátnőiteknek.

Ha elmarad a védekezés

Habár az egyéjszakás kalandok esetében a védekezésre gondolni fontosabb, mint valaha, az igazság az, hogy mégis sokan elmulasztják. Mivel az ilyen aktus több mint valószínű, hogy nincs előre betervezve, „csak úgy megesik”, előfordulhat, hogy épp nincs nálunk óvszer, de mégsem akarjuk emiatt lefújni a bulit. Persze ez tipikusan olyan dolog, amit később nem merünk bevallani a barátainknak, mivel nem akarunk egy ötórás kiselőadást végighallgatni arról, hogy mennyire felelőtlenek és gyerekesek vagyunk, hogy védekezés nélkül voltunk együtt egy vadidegennel. Helyette inkább csendben szurkolunk, hogy ne érjen minket semmilyen kellemetlen meglepetés a hó végén.

Forrás:
Giphy

Ha érzelmek születtek

Az egyéjszakás kalandok lényege elvileg az, hogy két ember között mindennemű érzelmi kötődés nélkül történik szexuális aktus, és az is igen gyakori, hogy olyan partnerrel, akit egyáltalán nem is ismerünk. A nevében is ott van, hogy ezek a viszonyok csupán egyetlen éjszaka erejéig tartanak, ennyi idő pedig nem is elég arra, hogy érzelmek keveredjenek a dologba. Vagy mégis? Bizony előfordul, hogy az egy estéből több este, esetleg tartós randizás, sőt néhány esetben végül házasság lesz! És ha elsőre nem értenétek, hogy erről miért nem beszélnek sokan, csak képzeljétek magatok elé a gyerekeiteket, amint ártatlan arccal megkérdezik, hogy hogyan ismerkedtetek meg.

Forrás:
Giphy

Ha a másik elalszik

Na igen, az ilyesmire utaltam az előbb, mikor azt mondtam, hogy a futó kalandok során negatív tapasztalatokat is szerezhetünk. Mi, nők már azt sem feltétlenül szeretjük, ha a férfiak már abban a másodpercben horkolnak, mikor véget ért az aktus, de ha mindez közben történik meg, az felér egy csattanós pofonnal. Persze az sem kellemes, ha a másik szóban ad hangot elégedetlenségének, de az őszinteség is az egyéjszakás kaland része, hiszen elvileg az életben nem látjátok többet a másikat. Viszont ha a partner szavak nélkül adja tudtunkra, hogy nincs megelégedve, az is épp ugyanolyan rosszulesik az önbecsülésünknek. Az elalvás egy kifejezésmódja annak, hogy nem tudtátok felkelteni az érdeklődését vagy nem ezt várta tőletek – az ilyesmit pedig épp elég nehéz magunkban megemészteni, nemhogy még elújságoljuk kudarcunkat másoknak is.

Forrás:
Giphy
Ajánlott cikkek